Dansk Fjerkræ Forum
Hønsegården => Opskrifter => Emne startet af: Annemarie2013 efter 04 April , 2016, 15:21
-
Hej alle sammen
Til Solhverv skal jeg tilberede 3 haner, henholdsvis 2 orpingtoner på 9 måneder og 1 brahma på ca. 8 måneder. De er flået, uden skind og udtaget...
Jeg har tænkt mig at lave dem til en ret kaldet 40 feds Kylling. Den bliver lavet i ovnen i stegeso ved 150 grader i 45 minutter... Retten har været enorm lækker med Sødam Kylling,, men hvad med mine kræ i fryseren,,, Er de for gamle og bliver seje/meget hårde i biddet, eller skal de blot have længere tid i ovnen?
-
Vil tro de blot skal have lidt længere tid ved lavere varme :)
Så vidt jeg ved er Sødam-kyllingen dog stadig en hybrid, omend den ganske vist skulle vokse lidt langsommere end eks. Ross 308 og lignende.
-
Længere tid og lavere varme :) 110-120 grader i 4-5 timer i stegeso eller stegepose. Kødet bliver så mørt, at det falder af knoglerne.
-
Jeg har ikke 4-5 timer til ovnstegning desværre...
-
Jeg tror også godt du kan give lidt mere varme og lidt kortere tid, men så bliver det nok heller ikke lige så mørt, men dog stadig gennemstegt. De 150 grader og 45 min er dog dømt til at mislykkes med hjemmeavlede dyr.
-
Ok,,, Lyder som om at jeg må tilberede dem om fredagen og opvarme dem når gæsterne kommer om lørdagen.....Så skal de nok op af fryseren om..tirsdag morgen... Der bliver pladsmangel i mit køleskab når der skal ligge tre haner til optøning..
-
Lyder som en god idé. Det har jeg også før gjort.