Så er der kommet nogle bekendtgørelser i høring
Høring om udkast til ændring af bekendtgørelse om fødevarehygiejne (hygiejnebekendtgørelsen)
http://hoeringsportalen.dk/Hearing/Details/59226Hvoraf den vigtiste er
Fersk kød af fjerkræ, kaniner og vildt
§7. Primærproducenter må markedsføre flået og plukket fjerkræ, kaniner og vildtlevende vildt til den
endelige forbruger (stalddørssalg) samt til lokale detailvirksomheder.
Stk. 2. Primærproducenter må markedsføre fjerkræ, kaniner og vildtlevende vildt, der er plukket eller
flået, og hvor organer er udtaget, samt kød heraf til den endelige forbruger (stalddørssalg) samt til lokale
detailvirksomheder, såfremt håndteringen af disse fødevarer foregår i henhold til bestemmelserne i
hygiejneforordningen.
Høring om udkast til ændring af bekendtgørelse om autorisation og registrering af fødevarevirksomheder m.v.
http://hoeringsportalen.dk/Hearing/Details/59225Høring om bekendtgørelse om handelsnormer for æg
http://hoeringsportalen.dk/Hearing/Details/59224Høring om udkast til ændring af slagtefjerkræbekendtgørelsen samt konsumægsbekendtgørelsen
http://hoeringsportalen.dk/Hearing/Details/59223Når fjerkræ åbnes og organerne udtages, er der tale om slagtemæssig behandling og så kræver de
gældende regler i slagtefjerkræbekendtgørelsen, at flokken skal være undersøgt for salmonella.
Fødevarestyrelsen har vurderet, at det vil være for omfattende at anvende det gældende prøveprogram
for mindre besætninger, der omsætter op til 500 stykker udtaget/åbnet fjerkræ om året ved stalddøren og
til lokale detailvirksomheder. Fødevarestyrelsen har derfor på baggrund af en risikovurdering fra DTU
udarbejdet et nyt salmonellaprøveprogram for disse besætninger.
Efter det nye prøveprogram skal den enkelte besætning undersøges tre gange om året ved indsendelse af
2 sokkeprøver pr. gang, når der sælges åbnet fjerkræ ved stalddørsslag og til lokale butikker og
restauranter. Samtidig stilles der krav om, at det seneste prøvesvar ikke må være mere end 18 uger
gammelt, når dyrene slagtes. Kalkuner skal undersøges to gange årligt ved indsendelse af 2 par
sokkeprøver pr. gang samtidig med at der stilles krav om, at det seneste prøvesvar ikke må være mere
end 26 uger gammelt. Det nye prøveprogram er indsat som bilag 5 til bekendtgørelsen.
Der er ingen ændringer for så vidt angår uåbnede/lukkede kyllinger og kalkuner, som sælges ved
stalddørssalg til den endelige forbruger. Disse kyllinger og kalkuner er fortsat ikke omfattet af krav om
salmonellakontrol. Der stilles ikke krav om salmonellakontrol af uåbnede kyllinger, som sælges til
lokale detailvirksomheder, fx restauranter.
Der er ikke lagt op til, at der skal være salmonellakontrol af andet fjerkræ end høns/kyllinger og
kalkuner.
Der er noget med ægpakkeri hvis man skal sælge til detail som ikke var i det første udkast og som vi prøver at få overblik over. Så er der også noget med krav til indretning hvor indvolde udtages som ikke er helt klart endnu.
Der er rigtig meget at læse op på, så flere må gerne læse og se om der er noget som vi har overset!