Dansk Fjerkræ Forum

Hønsegården => Høns => Emne startet af: Gerda efter 09 August , 2020, 07:13

Titel: hønseslagtning
Indlæg af: Gerda efter 09 August , 2020, 07:13
Er der nogen herinde der ved hvor lang tid der må gå fra hønens hoved er hugget af og til den bliver rappet og taget ud af.
Titel: Sv: hønseslagtning
Indlæg af: torsholt efter 10 August , 2020, 08:46
Det er min erfaring at man for eksempel ikke kan slagte om aftenen, hvilket kunne være nemmere, og så plukke næste morgen.  Maveindholdet går i gæring og giver afsmag til kødet.  Det er bedst at der ikke går ret lang tid inden  udtagningen af indvoldene.  Man kan grovplukke så der er nem adgang til rensning og så udskyde finplukning til et senere tidspunkt.  Jeg lægger fjerkræet på køl i 3-4 dage og kan så færdiggøre plukningen medens det modner.
Titel: Sv: hønseslagtning
Indlæg af: Marie1 efter 10 August , 2020, 19:11
Jeg har i flere år hugget hovedet af hønen om aftenen, hængt den køligt til næste morgen, og jeg har ikke bemærket nogen dårlig smag.
Det er mindre stressende for hønen, man plukker den lige fra pinden, og vupti, så er det overstået.
Næste morgen er man selv frisk til at ordne den.
Men jeg ville ikke gøre det i denne varme.
Titel: Sv: hønseslagtning
Indlæg af: Gerda efter 10 August , 2020, 21:47
tak for svar. Jeg er godt klar over at det er ikke i den her ulidelige varme man skal gøre det. Men jeg vil helt sikkert prøve din metode. Problemet er nemlig også at jeg har lettest ved at fange dem når de er gået på pind. Men indrømmet så sent om aftenen er jeg så sandelig også moden til min seng.