Jeg bor i WALES.
Jeg har ikke set rigtige gaards-aeg til salgs i butikerne paa mange aar, selvom det sikkert findes.
"Rigtige" ruge-aeg koster en formue herborte, pricen varierer selvfoelgelig med racen
Magasinet "Practical Poultry" har etpar eldre skribenter som for mange aar siden drev med "rigtige" kyllinger, i tiden foer Hybridernes Indmars. De har fortalt om store,omfangsrige eksperimenter der blev giordt med aeg, og de gav tydelig dokumentation for at frugtbarheden paa aeggerne synker hurtig etter 10 dage. Nogle aeg vil overleve 3 uger, men ifra 10 dage vil man ha en synkende kurve. Derfor er det meget viktig at planlegge rugning af tilsendte aeg, sli at de er saa friske som mulig. Ideelt skal de lagres paa 10-12 grader og vendes hver dag. de siste 24 timer skal aeggerne opbevares i rum-temperatur, slig at overgangen til maskinens 37,5-38 grader ikke bliver saa voldsom.