Dansk Fjerkræ Forum
Hønsegården => Høns => Emne startet af: Freja!-20 efter 04 August , 2009, 19:46
-
Hej folkens!
Kan man bruge knuste æggeskaller til sine høns? Jeg har nemlig ikke set nogen advarsler mod at gøre det, men er stadig i tvivl ???
-
Så skal de knuses til ukendelighed.... så de ikke får smag for egne æg.
Og så er der vel også en potentiel mulighed for de kan blive smittet med fx salmonella hvis det er rå skaller.
det i hvert fald ikk noget jeg bruger :)
-
Smid æggeskallerne ind i en varm ovn (på eftervarmen) eller læg dem på komfuret, så æggeresterne indeni størkner/evt. salmonella dør. Bagefter skal skallerne knuses, som Søs skriver. Så kan man godt bruge dem. Det har mine forældre altid gjort uden problemer, så det er jeg også fortsat med. Ellers smider jeg æggeskallerne i komposten.
-
Naar jeg bruger kogte aeg til mine hoens, blender jeg dem med skal og det hele sammen med nogle havregryn.
-
Hmmm. Hvis det er skaller fra æg fra egen hønsegård, er der så grund til at frygte salmonella? Den er der vel i forvejen hvis den findes i skallerne, ellers ville der ikke være risiko for salmonella fra skallerne. Tilbage til hønen eller ægget.
Og jeg har i andre tråde givet mit syn på hysteriet omkring salmonella så det vil jeg skåne jer for her. ;)
-
Jeg bruger også skaller på samme måde som Marianne, knuser dem og serverer, hunden spiser dem også, det har jeg gjort i 15 år uden at nogen er blevet dårlig af det.
Og jeg er helt enig i at der ikke er grund til at være hysterisk.
-
Nu er jeg ikke længere i tvivl.. Tak for de gode råd ;D