Dansk Fjerkræ Forum
Hønsegården => Opskrifter => Emne startet af: karoline efter 25 Juni , 2012, 13:58
-
Hej.
Nu er mine Japanske vagtler endelig begyndt at lægge æg ;D
Nogen der kan givet et par fif til hvad der er bedst at lave ud af vagtelæg?
Hvor længe skal de fx koges??
Karoline
-
Måske lidt fjollet, men jeg brugte nedenstående side til at beregne kogetiden for blødkogte kalkunæg - de blev perfekte /o
http://www.mn.uio.no/kjemi/tjenester/kunnskap/egg/
-
Pocherede vagtelæg smager skønt. Slå æggene ud i et decilitermål, et ad gangen. Bring en gryde vand i kog med en smule eddike i. Vandet skal kun lige simre, ellers slås æggene itu af det buldrende vand. Pisk vandet med urets retning. Mens vandet stadig er i bevægelse hældes æggene i vandet. Hviden samler sig selv om blommen. Pocher på denne måde 4-5 æg ad gangen i ca. 3 min.
Smager fantastisk til en salat af fx romainesalat, parmesan, brødcroutoner og ovnbagte tomater.