Dansk Fjerkræ Forum

Hønsegården => Høns => Emne startet af: opson efter 27 Maj , 2015, 21:31

Titel: Æggenes konsistens
Indlæg af: opson efter 27 Maj , 2015, 21:31
Håber i kan hjælpe

Vi har anskaffet os 3 stk. røde amerikanere, det er en stor fornøjelse, og både børn og voksne kan få mange timer til at gå med at observere dem :)

De var ca. 20 uger gamle da vi købte dem, og efter 1 uge begyndte de at ligge æg,
MEN det første æg var helt spættet, med mørke pletter, da det var kogt var blommen fin og fast, men æggehviden var helt blød og snasket (det der ligger i æggedeleren) efterfølgende har der også været æg hvor det hvide efter kogning har været lag-delt (lidt som et løg(se andet billede)) og meget hårdt/sejt imellem det yderste hvide lag og blommen.
Nu er vi nybegyndere på dette område, så bær over med os hvis vi stiller dumme spørgsmål :)

Er det normalt at æggene er sådan?
Er det "æggeprocessen" der lige skal i gang?
 eller siger det noget om at vores høns mangler noget?
(http://IMAG0564.jpg) (http://IMAG0695.jpg)
Titel: Sv: Æggenes konsistens
Indlæg af: Raziel efter 27 Maj , 2015, 21:38
De første æg kan godt være lidt underlige, både i udseende og konsistens, så prøv at se tiden an.
Titel: Sv: Æggenes konsistens
Indlæg af: mud 73 efter 27 Maj , 2015, 21:43
Tror det er meget normale start fænomen. Tror måske det er lidt med stress at gøre så bare se tiden an
Titel: Sv: Æggenes konsistens
Indlæg af: Jens S efter 27 Maj , 2015, 22:16
Det handler om at æggene er helt friske. Tillykke.
Helt friske æg er ikke til at pille. Lad dem blive et par dage gamle.
Titel: Sv: Æggenes konsistens
Indlæg af: Hans-Kurt efter 27 Maj , 2015, 22:31
Som Jens skriver, de er jo frisklagte og dermed meget fine i hviden.
Ser du, en gang gik jeg på Hærens Officer skole, på toppen af Valby bakke, her ligger et slot, som en gang var sommerresidens for den reagerende Konge. Og hver morgen forlangte han et blødkogt HELT frisklagt æg - kun fordi det har den mest skønne konsistens af hviden. Se det er et rigtig eventyr fortalt mig i Prinsessernes pandekagekøkken på Frederiksberg Slot og så er en faktisk sand.  <H !a

Selv oplevede jeg det igen her i start maj 2015 - fantastisk dejligt, men til æggedeleren, der er det noget snask  *f