Og hvad blander i og hvorfor gør i det??
Er det pengene, fornøjelsen, kontrollen med foderet eller noget helt andet
Grunden til at jeg spørger er selvfølgelig at jeg er meget meget tæt på selv at kaste mig ud i at blande foder til vores hønsebasser.
Det vil jeg gøre ud fra nedenstående "grund opskrift"
40 - 50% hel hvede
25% hel havre
10% hel byg
4% kridt og eller knuste muslingeskaller
1% salt.
10% ærter
Ca. 10% sojaskrå (toastet)
Jeg er lidt i tvivl med sojaskråen fordi næsten alt soja er Gen MOdificeret og det er jeg faktisk liidt reserveret overfor af forskellige årsager. Men det er lidt svært at få nok protein i på anden måde.
Men hvis der er nogen der har en god ide og det er til at skaffe, så er jeg frisk på nyt input.
Jeg regner ikke med at tilsætte vitaminer og lignende, vores høns går ude hele året, og selv i næsten 1 meter højt sne havde æggene mere gule blommer end dem fra brugsen. Det overbeviste mig endegyldigt om at den metode med at holde høns i små bure i lukkede stalde uden sol og vind er en ernæringsmæssig blindgyde. Nok om det
Men byd endelig ind med jeres erfaringer, de vil blive nærstuderet.