I "Den store hønsebog" fortæller Jørgen Liljesø om høns, der pludselig smed hele overfrakken på én gang. Han håndfodrede dem med ost og spæk.
De har jo brug for rigtig meget mad, både proteiner til de nye fjer, men også godt med kalorier til at holde varmen.
Jeg giver mine høns hvede, byg og havre + koncentrat. Desuden hjemmelavet hønsemad med kartofler, ris, nudler, ærter (saltes, som man selv ville spise det), lidt olie, hvidløg, lidt kartoffelmel og hvad jeg ellers kan finde af "godter". Laver en stor portion til 14 dage ad gangen, deles op i dagsrationer, ca. 30 g pr. høne (hurra for fryseren). Ved serveringen blander jeg vitaminpulver + foderkalk i, måske lidt græsk yoghurt.
Desuden en lille spand grønt hver dag. Nu der ikke længere er kål i haven, bliver det hakket hvidkål og æbler + bær fra fryseren + hakket hø. Lidt krydderurter fra haven, når de ellers kan findes under sneen. Slik i den kolde årstid er solsikkefrø og en sjælden gang hamp. Det spreder jeg i strøet, så de har lidt at foretage sig, når de ikke vil udenfor. Ind i mellem lidt knust majs i foderskålen.
Pas på med fisk, hvis dine høns lægger brune æg.
Her kan det bliver rigtig koldt, så jeg har som du sat en varmelampe op. Temperaturen holdes da på ca. 2 grader, så vandet ikke fryser.
Held og lykke med dine nye "kælebørn".