Dansk Fjerkræ Forum

Hønsegården => Problemer og sygdomme => Emne startet af: Ny hønseejer efter 21 Maj , 2022, 18:16

Titel: Har hun spist kyllingen??
Indlæg af: Ny hønseejer efter 21 Maj , 2022, 18:16
Hej
Har oplevet noget meget mærkeligt. En sort orpington, der også var skruk sidste år, hvor det gik fint ligger igen. Imorgen er det 3 uger siden, hun fik æg at ligge på. I dag finder jeg så en tom skal, men ingen kylling. Den kan ikke være faldet nogen steder hen. Hun hakkede så lidt i skallen. Kan ikke høre nogen pippen fra de resterende æg. Mon ægget er gået i stykker og hun så har spist kyllingen?? Ellers kan jeg ikke forklare det. Nogen, der op oplevet lignende??
Titel: Sv: Har hun spist kyllingen??
Indlæg af: Egon efter 22 Maj , 2022, 07:24
Kan det tænkes at der ingen kylling har været i , så den er gået itu og hun har spistnindholdet? Er der mon kyllinger i de andre æg?
Titel: Sv: Har hun spist kyllingen??
Indlæg af: Ny hønseejer efter 22 Maj , 2022, 07:55
Vi har lyst æggene og der har været indhold i alle. Men har lyttet til dem idag, ingen pippen. Vi venter spændt på dagens udvikling.
Titel: Sv: Har hun spist kyllingen??
Indlæg af: Egon efter 25 Maj , 2022, 20:20
Hvordan gik det? Kom der kyllinger ud af rugningen?
Titel: Sv: Har hun spist kyllingen??
Indlæg af: Ny hønseejer efter 26 Maj , 2022, 09:04
Mærkeligt forløb! De andre gange, vi har haft skruk, er der klægget ret præcist 3 uger efter start. Hun fik æggene søndag for 3½ uge siden. 2 æg fik hun trådt i stykker ret tidligt i forløbet. Det tredje startede så denne tråd. Tirsdag eftermiddag var der pludselig 2 æg med begyndende klægning og pippen. Der kom så 2 fine kyllinger tirsdag-onsdag. Her til morgen er der revner i et tredje og hakkelyde. De to sidste er fortsat uden pippen.
Vi har tænkt noget over det. Har en gang før haft en forlist rugning som vi reddede med daggamle kyllinger. Hun ruger i et lille skrukhus med bund i riflet, men ret glat plastik. Selv med et godt lag hampestrøelse, kommer hun hurtigt til at ligge direkte på plastikbunden. Mon den er for dårligt isolerende? Med hensyn til det trådstartende æg, kan jeg fortsat ikke se anden løsning end at hun har spist det.
Titel: Sv: Har hun spist kyllingen??
Indlæg af: Egon efter 26 Maj , 2022, 12:37
Det er noget af en speciel udrugning I har haft. Godt der er kommet nogle fine kyllinger ud af det trods alt. Noget af grunden kan sikkert skyldes den nok kolde bund. Held og lykke med de små det lykkedes med.