Dansk Fjerkræ Forum

Hønsegården => Høns => Emne startet af: Mette L efter 28 Juli , 2015, 22:43

Titel: Tilberedning af kyllinger
Indlæg af: Mette L efter 28 Juli , 2015, 22:43
Jeg er nået til er tidspunkt, hvor jeg er nødsaget til at slagte nogle af mine 3 måneder gamle orpingtonhanekyllinger, grundet pladsproblemer :( Jeg ville egentlig helst vente et par måneder og allerhelst beholdt en hane, men det er ikke holdbart.

Næste problem er så: hvordan tilbereder man bedst sådan en unghane? i ovnen eller som gammeldags grydestegt kylling? Det fine kød skulle jo gerne komme til sin ret.

Jeg har i øvrigt gode erfaringer med at langtidsstege høns i en stegegryde i ovnen ved lav temperatur, sammen med rodfrugter. Et alternativ til hønsekødssuppe.
Titel: Sv: Tilberedning af kyllinger
Indlæg af: Lene Lestat efter 29 Juli , 2015, 08:28
Langtidsstegning er opskriften på en god succes med at tilberede egne haner (som er lavet af rigtigt kød).  ;)
Om det så er i gryde eller ovn.
Titel: Sv: Tilberedning af kyllinger
Indlæg af: Henriette Hall efter 29 Juli , 2015, 10:33
Gammeldags grydestegt kylling med skilt sovs, aspargeskartofler/nye kartofler og hjemmelavet agurkesalat er en hofret her i huset.
Titel: Sv: Tilberedning af kyllinger
Indlæg af: Mette L efter 29 Juli , 2015, 10:39
Jeg tror, at det bliver en grydestegt hanekylling som vor mor lavede det. Det er bare ikke nogen særlig drøj ret, så det bliver nok nærmere 2 kyllinger- jeg har 2 godt spisende teenagere på kost og de æææælsker god sovs. :)
Titel: Sv: Tilberedning af kyllinger
Indlæg af: Henriette Hall efter 29 Juli , 2015, 11:13
Så er det fordi du ikke har oplevet hvor meget en hjemmeavlet hanekylling mætter i forhold til købe-kylling. Her i huset kan jeg snildt mætte mine 2 drenge på 15 og 20, min velvoksne gemal og mig selv med en enkelt kylling, og der plejer også at være kød til overs til næste dag.
Titel: Sv: Tilberedning af kyllinger
Indlæg af: Raziel efter 29 Juli , 2015, 11:57
Enig Henriette. Men det er jo kun 3 mdrs kyllinger der er tale om. Vores familie på 7 (børn på 18, 17, 10, 8, 5) kan sagtens blive mætte af en enkelt kylling, men det er så også typisk 6 mdrs slagteracer.
Titel: Sv: Tilberedning af kyllinger
Indlæg af: Lene Lestat efter 29 Juli , 2015, 13:42
Lige netop, en rigtig hjemme lavet kylling lavet af muskler mætter meget mere end en vand pumpet pap kylling på 32 dage gør.
Titel: Sv: Tilberedning af kyllinger
Indlæg af: Hans-Kurt efter 30 Juli , 2015, 21:57
Hvordan en så ung hanekylling smager eller om der er kød nok på den, skal jeg ikke gøre mig klog på, for jeg har selv til gode, at slagt min første hanekylling af min nye flok.

Men, hvis du er bange for, at kødet svinder ind og bliver tørt, så kan jeg give dig et råd, jeg fik for mange år siden af en erfaren landhusmor. Hun tog en sprøjte og kom piskefløde i. Dette sprøjtede hun så ind under skinnet på brystet. 

Jeg har især haft glæde af fidusen, når jeg har tilberedt moskusænder, hvor fedt ikke udgør ½delen af andens vægt.