Dansk Fjerkræ Forum Dansk Fjerkræ Forum Dansk Fjerkræ Forum
Rosenbud.dk - Alt i tilbehør til høns america.png

Nyeste

Forfatter Emne: Maran-høne atter skruk (nu i september)  (Læst 6437 gange)

0 Medlemmer og 1 Gæst læser dette emne.

Offline Lunder

  • Bruger
  • Indlæg: 77
Maran-høne atter skruk (nu i september)
« Dato: 09 ſeptember , 2014, 07:09 »
Min ene høne er nu blevet skruk igen her i september. Det er tredje gang på mindre end et år. Første gang var sidste år omkring november, hvor hun selvfølgelig ikke fik nogen æg. I maj var hun atter skruk, og der fik hun 10 kyllinger fra rugemaskine, som hun straks tog til sig og var en rigtig god hønemor, til de var store nok til at klare sig selv.
Nu har hun dælme lagt sig skruk igen. Det er ret vildt synes jeg, for der fjernes dagligt æg, så det er ikke fordi der ligger bunker af æg og lokker  <C

Er det meget usædvanligt med sådan en ivrig maran skrukhøne? Der er jo ikke meget at gøre ved det, og det er jo også dejligt at have sådan en høne i baghånden, når bestanden skal udvides eller fornyes  /o
1,6 BK Maran
0,1 splash Maran

Offline Marianne Vedel

  • Hønemor
  • Administrator
  • Indlæg: 15 304
  • metacamkills.com
    • maran.dk
Sv: Maran-høne atter skruk (nu i september)
« Svar #1 Dato: 15 ſeptember , 2014, 11:06 »
Der er ikke rigtig nogen facit-liste mht til skrukning, nogle høner er vilde med det andre er ikke. Nogle racer er kendt for at være meget skrukkende, andre ikke, men det er ikke en absolut sandhed, der er også alle variationerne.
Du kan da glæde dig over, at du har en pålidelig skruk. Jeg håber ikke for dig, at hun også er den mest racetypiske med de bedste æg, for så ville det jo være ærgerligt, at der kom så få æg.
Venlig hilsen
Marianne
❁◕ ‿ ◕❁
Dværgmaran i gråstribet, store maran i sort/kobber og blå/kobber samt splash, nogle "maraucana", 2.2 påfugle. 5 dejlige siameserkatte (sommetider også nogle killinger), et ukendt antal bier samt Sigurd og Vitus - to frække whippets.
Medlem af Marans Club France, Marans Club Deutchland, DFfR, Faxe Fjerkræklub.
Formand for Maranklub DK
www.maranklub.dk

Offline Lunder

  • Bruger
  • Indlæg: 77
Sv: Maran-høne atter skruk (nu i september)
« Svar #2 Dato: 16 ſeptember , 2014, 19:04 »
Ja det er sådan set dejligt med en god skrukhøne. Efter min egen vurdering er hun fin racetypisk, men måske lidt for meget guld og for lidt kobber på hendes hoved/hals. Den anden høne er bedre i den henseende  8)
1,6 BK Maran
0,1 splash Maran