Måske skulle jeg meeeget forsigtigt prøve at ændre vores traditioner. Selvfølgelig er der helt andre oplevelser med ænder og gæs også rent smagsmæssigt.... vi har bare kun prøvet de sørgelige frosne varianter fra købmændende.
Man kan købe fersk kalkun og and hos den lokale slagter hver jul- de er opdrættet på sørgelig, traditionel vis og skal tilberedes med stor omhu for at smage af noget særligt. Min dårlige samvittighed ødelægger oplevelsen hver gang. Kalkunen bliver proppet med flødemættede brødtern, kalvefars og div. hakkede nødder. Jeg løsner skindet og putter alm., saltet smør ind under- især på brystsiden, og steger ved lige godt 100grader i 7-8 timer. De seneste år har jeg brugt en kanyle fra apoteket til at pumpe klaret smør/bouliion ind i de tørreste områder..........
Vi spiser and Mortens aften- de bliver alm. lantidsstegt, fyldt med svesker og syrlige æbler. Alm. "fryseænder" er så ekstremt fede, at man ikke skal tænke på evt. tørhed i kødet ligemeget hvordan de tilberedes..........
Jeg ville gerne prøve en frilandsmodel engang, men familien mener altså ikke, at vi skal have mere fjerkræ på matrikler end nu.
Kan man købe en god, ikke nedfrosset, frilandsand hos nogle af købmandskæderne? Jeg kigger da i reklamer men måske ikke grundigt nok?