Men i bund og grund synes jeg at foie gras er en kedelig og meget opreklameret spise
Jeg kan heller ikke lide det (smagte det engang i 80'erne på et fly; måske ikke de bedste omstændigheder for en smagstest
), så det er ikke det store personlige offer for mig at opgive. Men det gør mig både arrig og ked af det, at det overhovedet er lovligt at behandle dyr på den måde. Jeg kunne måske forstå det, hvis de foregik et sted bag 17. bjergkæde i Kina, hvor befolkningen ikke ligefrem var præget af oplysning, uddannelse og velfærd. Men at man tillader den form for systematisk mishandling i et land, vi normalt sammenligner os med (Frankrig) - det går over min forstand.
Ét er, at dyrene over-/fejlfodres til at få fedtlever. Som Bolding skriver, mærker de måske ikke så meget til den nedsatte leverfunktion. Det, de bestemt mærker til, er den øgede vægt af leveren (6-900 for en gåselever; 5-700 g. for en andelever). En normal and "slæber" rundt på 70 g. lever. De tvangsfodrede ænder/gæs kan næsten ikke bevæge sig pga. vægten.
Tvangsfodring fatter jeg simpelthen ikke - det hører for mig at se hjemme i middelalderen. Men selv uden tvangsfodring lever de stakkels kræ under forhold, som får danske hønsebure til at ligne eksklusive festlokaler.
Så skal DF måske også lige kigge lidt på burhøns, skrabehøns, bundne søer og mink.
Ja, der er nok at tage fat på. Men mon ikke DF ville risikere regulær vælgerflugt, hvis de begyndte at stille krav om bedre dyrevelfærd, hvor det virkelig kan mærkes - nemlig på forbrugerens pengepung? Buræg og industrikyllinger er jo så dejligt billige!