Dansk Fjerkræ Forum
Hønsegården => Svømmefugle => Emne startet af: martin s j efter 30 ſeptember , 2013, 16:29
-
Hej mine danske land gæs er fra den 12 maj og jeg har slagtet 2 af dem de vejede 4 kg slagtet hvor megt vejer jeres når i slagter dem, jeg er lidt usikker på om det er for tidligt at slagte dem
-
er det slagtet plukket og tomt eller kun uden hoved?
-
Det er når de er grydeklar
-
så er 4 kg ok. men hvis du venter november- december kan du nemt få 2-3 kg mere vil jeg tro.
-
Hvis det er rene danske landgæs så får du i hvert fald ikke 2-3 kg. mere på dem...
Jeg har ikke den store erfaring med at slagte danske landgæs men vil umiddelbart mene at de typisk ligger mellem 4 og 5 kg. slagtet.
Danny
-
Det er rene land gæs så kan jeg vel godt begynde at slagte gaserne. Hvordan ser man forskel mellem gæs og gaser.
-
Gaserne er større og så hvæser de hvis nogen nærmer sig gæssene
-
Det er rene land gæs så kan jeg vel godt begynde at slagte gaserne. Hvordan ser man forskel mellem gæs og gaser.
Hvis du begynder med at slagte de største er kønnet vel i grunden underordnet. ;)
-
Nej for jeg skulle jo gerne beholde 1.2 så jeg kan lave nogle gæslinger næste år. Så det er lidt træls hvis jeg finder ud af næste år at det er tre gaser
-
det mest sikre er vel at vende bunden i vejret på dem og se hvem er hvem... ;D
-
Nej for jeg skulle jo gerne beholde 1.2 så jeg kan lave nogle gæslinger næste år. Så det er lidt træls hvis jeg finder ud af næste år at det er tre gaser
Det kunne du jo bare have sagt. ;)
Så skal du nok i gang som Anna siger.
-
Ja det ville det nok men jeg ved ikke hvad forskellen er. Og det bliver nok også lidt svært for de er ikke direkte tamme
-
Det bliver vel ikke sværere end feks at håndtere dem når du skal slagte dem, eller hvad??
Her er et link med et par billeder (2. række af billeder):
http://fjerkrae.dk/cpg1416/thumbnails.php?album=24 (http://fjerkrae.dk/cpg1416/thumbnails.php?album=24)
Jeg skal være ærlig at indrømme at jeg også har svært ved at se forskellen på de 2 billeder, men måske det er lettere at se i virkeligheden.
-
Okay tak det må jeg prøve og se her i eftermiddag
-
Så fik jeg tjekket det blev til 5.3 så det var godt nok når de fleste skal slagtes. Tak for hjælpen
-
måske lidt sent at svare nu, men må komme med et anderledes bud på slagtevægt - mine erfaringer siger mig de typisk vejer mellem 5 og 7 kg, 8 kg kan godt forekomme. daggamle gæslinger fra 1 maj, slagtet 16/11- 13. udelukkende fodret på græs.
-
Du skal ikke lade dem gå for længe inden slagt. Når de bliver kønsmodne så vil de tabe sig igen. Du kan let miste 1 til 2 kg pga af det.
-
jeg er begyndt at slagte dem. men jeg tar kun 1-2 ad gangen så der går lige nogle uger før jeg er færdig
-
Jeg tog den mindste af mine her til mortensaften, den vejede 3,7 kg plus hals og indmad. Mine syv(nu seks) gæslinger er fra sidst i maj og de har sammen med forældrene haft 500 m2 at græsse på, så de har fået noget korn og tilskudsfoder ved siden af. Jeg vil tro at de største kommer op på en slagtevægt på 5 kg.
-
måske lidt sent at svare nu, men må komme med et anderledes bud på slagtevægt - mine erfaringer siger mig de typisk vejer mellem 5 og 7 kg, 8 kg kan godt forekomme. daggamle gæslinger fra 1 maj, slagtet 16/11- 13. udelukkende fodret på græs.
....... Bent-h ... Grydeklar vægt på racerene danske gæs? Så har mine brogede da vist snydt mig >:(
VH Nina
-
Jeg tror også kun min største gase når op på 4.5 kg slagtet vægt
-
5,0 for den største herhjemme :)
-
Så har mine 5 gæs mistet hovedet. De 3 gæs vejede 3,8 4,2 og 4,4 kg. De 2 gaser vejede 6,4 og 7,0 kg. Her er selvfølgelig tale om plukkede og rensede dyr, men med indmad, altså hjerte, kråse og lever. Så jeg er vældig godt tilfreds med de fine dyr. Sikke en ro der bliver i haven nu....
-
Flot, flot /o
Hvilken race?
-
De lignede grå danske landgæs. Men jeg ved ikke om de var renracede.
-
Uanset hvad, så er gåsesteg favoritten juleaften her hos os...... ;D
-
Ja, vi har også altid fået gås juleaften. Uhmmmm.
-
jeg havde mine gæs mellem 4 og 5 kg plukket og tomt uden halse.
men de blive nok ikke til jul da lammeryg fra weberen er nok den bedste der er,
-
uhhh..... hård konkurrence 8)