Dansk Fjerkræ Forum

Hønsegården => Svømmefugle => Emne startet af: farm-svendsen efter 05 November , 2012, 11:09

Titel: moskusand tilberedning
Indlæg af: farm-svendsen efter 05 November , 2012, 11:09
hvis jeg slagter en moskusand onsdag og lader den ligge i køleskabet til lørdag og derefter langtidssteger den i ovn i 4 timer ca. .... kan det lade sig gøre eller hvordan gør i andre?
Titel: Sv: moskusand tilberedning
Indlæg af: jes.l.h efter 05 November , 2012, 11:15
det vil sagtens kunne lasig gøre, og helt sikkert blive godt /o Bare hold temperaturen nede på 120grader eller så. Hvis skindet ikke bliver sprødt hat det fået for lidt salt, eller skal ha et skrald under grill
Titel: Sv: moskusand tilberedning
Indlæg af: farm-svendsen efter 05 November , 2012, 15:43
super tak...jeg har nemlig ikke en stegeso der er stor nok til moskusænderne.. og dette bliver min prøve til jule ænderne
Titel: Sv: moskusand tilberedning
Indlæg af: Kim Egmose efter 05 November , 2012, 16:11
Hej
Det er en god ide at stege i en stegepose, da moskusænder godt kan blive lidt tørre, selvom du langtidssteger. jeg plejer at stege ved 130 gr. og ca 1-1½ time pr. kg. jeg har altid fået sprøde ænder når de er stegt sådan :)
Titel: Sv: moskusand tilberedning
Indlæg af: hønehuset efter 09 December , 2012, 15:20

Jeg har aldrig prøvet at stege and i stegeso. Skal låget være på under hele stegetiden?
Hælder du vand ved?
Titel: Sv: moskusand tilberedning
Indlæg af: farm-svendsen efter 09 December , 2012, 16:01
jeg flåede den da den var helt pigget!! kom æbler og svesker inden i.. beklædte den med bacon udenpå-...salt og peber .. den kunne faktisk være i min stegeso... vand ved..låg på og så stegte jeg den i 4 timer ved lav temp... den sidste halve time uden låg...muns det var bare så lækkert
Titel: Sv: moskusand tilberedning
Indlæg af: vbruun efter 09 December , 2012, 16:05
Det lyder også lækkert :)
Jeg lægger altid et stykke svinesvær med et lille lag spæk over anden for at undgå den blir tør.Sværen forsvinder sjovt nok også når den kommer ud af ovnen :)
Sværen er på i ca haldelen af stegetiden.
Titel: Sv: moskusand tilberedning
Indlæg af: hønehuset efter 09 December , 2012, 16:30
Vores er med skind og det bliver jo næsten det allerbedste ved anden ;D
Hvor meget varme kan de mon tåle?
Jeg synes at have hørt 120 grader, men er det nok?