Dansk Fjerkræ Forum

Hønsegården => Høns => Emne startet af: RasmusKelm efter 08 Marts , 2021, 12:39

Titel: Hanekyllinger af stor race sammen med voksen dværgsilkehane
Indlæg af: RasmusKelm efter 08 Marts , 2021, 12:39
Hej med jer.

Jeg har indtil for nyligt haft en lille flok dværgsilker (1,3). I januar fik fik to af hønsene 5 daggamle kyllinger af blandet stor race til deling, efter de havde ligget skruk et godt stykke tid. Alt er gået fint, og jeg kan nu se at jeg har fået 2 hanekyllinger og 3 hønekyllinger.

Hanekyllingerne skal efter planen slagtes, og jeg ville gerne vente til de er omkring 6 måneder så de kan få noget størrelse. Jeg er dog blevet i tvivl om det er forsvarligt at beholde dem så længe, når min dværgsilkehane er så klejn som han er. De er 7 uger nu, men der går jo ikke længe før de er vokset ham over hovedet :)
Det er min anden sæson med høns, og jeg har aldrig haft kyllinger, så jeg ved ikke hvornår jeg skal forvente at hanekyllingerne begynder at udfordre den gamle hane
Titel: Sv: Hanekyllinger af stor race sammen med voksen dværgsilkehane
Indlæg af: Helle K. efter 09 Marts , 2021, 09:53
Det er svært at svare på dit spørgsmål. Jeg tror, du bliver nødt til at vente og se, hvordan forholdene mellem silkehanen og de to maranhaner udvikler sig.

En lille hane kan godt sætte sig i respekt over for to meget større unge hanedrenge, hvis han har psyken til det, men på et tidspunkt vil det nok gå galt - om det sker inden de bliver 6 mdr gamle, er svært at spå om. Maranhanerne vil være kønsmodne omkring 6 mdr. alderen og herefter vil silkehanen ikke have mange chancer. Der er også risiko for, at de to maran-brødre vil kæmpe om chefstillingen.
Titel: Sv: Hanekyllinger af stor race sammen med voksen dværgsilkehane
Indlæg af: Lone efter 10 Marts , 2021, 07:50
Jeg tænker også på, om 'lømlerne' i 4-5 mdrs alderen vil begynde at træde/parre de små dværgsilkehøns?  Det ville være synd... Tror, jeg ville tage de to unge herre, så snart de lægger an til noget - og så tilsætte godt med både champignons, asparges og fine ærter i tarteletfyldet..
Titel: Sv: Hanekyllinger af stor race sammen med voksen dværgsilkehane
Indlæg af: Hans-Kurt efter 10 Marts , 2021, 20:21
Du ser det straks, når de begynder at toppes. Lige i starten stiller de sig op over for hinanden og rejser nakkefjerne og gør udfald mod hinanden.

Pas på, jeg var når ved at miste min avlsdværghane et år, da jeg ikke var ops på at hans søn, der var en større blanding gik på ham. Det var et blodbad af den anden verden.
Titel: Sv: Hanekyllinger af stor race sammen med voksen dværgsilkehane
Indlæg af: RasmusKelm efter 12 Marts , 2021, 20:03
Tak for svar folkens. Jeg må holde skarpt øje med dem, og fjerne dem når der begynder at blive ballade. De to hanekyllinger spiller allerede op mod hinanden med rejste nakkefjer, men de øver sig vidst bare lidt ;)