Altså, inden jeg fik interessen for racehøns, købte jeg altid hybridhøns, både dem til slagt og dem til æg. Jeg var glad og tilfreds med dem. Slagtedyrene klarede sig fint, men de gik også frit ikke bare i en hønsegård, men over hele avlingen på 4 HA. Ingen af dem fik dårlige ben. Der er en fin slagtekrop på disse dyr med masser af dejligt brystkød. lidt til den grove side, men godt alligevel.
Et år var der fire høner i den indkøbte flok og jeg beholdt dem samt en hane. De begyndte godt nok at lægge æg, men de blev altså tungere og tungere og til sidst lå de bare foran madtruget og åd. Selvfølgelig gik det galt, æggenød fik de to af dem, de andre måtte simpelthen slagtes for de kunne ikke mere.Trådt af hanen blev de ikke han var for tung til at "holde balancen"
Hanen var fin i et år så var han færdig, alt for stor og fed, igen alt for madglad.
Så, hvis man vil have disse høns, skal man indstille sig på at spise dem.
De æglæggende høns har jeg haft mere glæde af, de holder faktisk længe, jeg har en gående der nu er 7 år og selvfølgelig lægger hun ingen æg mere, men hun er sund og rask. Jeg har Hellevad høns som nu går på 4. år og stadigvæk lægger æg og er pæne, hvor mange æg ved jeg egentlig ikke.
Når disse engang er væk vil jeg dog kun have mine racehøns, de lever helt sikkert op til mine krav og forsyner os rigeligt med æg og kød, og jeg synes at kødet er mere finfibret og velsmagende.
VH Gunni.