Dansk korn er næringsfattigt.
Det er faktisk en MEGET god nyhed.
For det betyder at der ikke overgødskes, og at der ikke render NPK gennem drænene til moser, åer og søer.
Så kan der leve ørreder og flodkrebs i stedet for kun alger, lammehaler og tubifex.
Havet har også gavn af det, så vi ikke får disse algeblomster, som kan svide huden på badegæsterne i sommerferien, og forårsage iltsvind resten af året.
Så er der lige den med svinene, der nok skal lave ravage med gode tilførelser af det ene og det andet.
Jeg spurgte engang min nabo, en gammel bonde, om ikke kornet var blevet dårligere, nu vi var blevet så moderne og havde kunstgødning. Nej, sagde han, det er meget kraftigere nu, når det får gødning, end det var dengang vi kun brugte møg. Det er 20 år siden. Nu er vi er tilbage i møg alderen, hvor kornet er som det skal være, og proteinerne kan findes mellem stråene, i form af insekter. Eller burde kunne.