Det er noget sludder at påstå, at en stor del af verden ville sulte, hvis man gik helt over til økologisk produktion.
Som nævnt har konventionelt landbrug lagt store landområder øde rundt omkring i verden, fordi jorden blev udpint. Det handler også om, at der mange steder er kommet tørke eller skiftevis tørke og oversvømmelse. Fordi jorden ikke længere kan holde på vandet i samme grad.
For det andet handler det i meget høj grad om hvilken type mad man vil producere. Og vi behøver ikke blive vegetarer. Vi kunne i Danmark blot spise kød som for 50 år siden, hvor vi kun spiste halvt så meget. Eller vi kunne spise mere fjerkræ og mindre oksekød. Det har enorm betydning for hvor meget mad der kan produceres på et areal. Så drop nu det useriøse sludder om soyaskrå til mennesker.
Og så slap man også for det meterlange slam af penicillin-hamburgerryg som fylder kølediskene.
Det er ofte den konventionelle industri der kommer med den gamle traver om en verden der sulter hvis vi går over til økologi.
Den samme industri som har medvirket til at flere hundrede millioner mennesker rundt omkring i verden er overvægtige.
Den samme industri som har smadret den lokale fødevareproduktion i utallige ulande.
Den samme industri som eksporterer USAs appelsiner til Kina og Indien, mens USA selv henter sine appelsiner i Sydafrika og Sydamerika (blot et eksempel på industriens ligegyldighed med ressourcer).
Den samme industri som har ansat hundredevis af forskere til at udvikle fødevarer, som vi spiser mere af, selv om vi er mætte.
Den samme industri, som uden at blinke har påført vestlige lande, og nu også flere andre lande, enorme udgifter til livsstilssygdomme.
Den samme industri som fik EU til at bruge milliarder af skattekroner på at oplagre, og siden destruere, tusindvis af tons mad. Samtidig med at millioner af mennesker sultede andre steder.
Den samme industri som kæmper for afbrænding af mad til energi.
Spar mig for Søren Gades patetiske vrøvl.
Gift og kunstgødning kan i mange tilfælde medføre gode produktionstal i en kortere periode. Men det er ikke bæredygtigt. I Indien gik man fra madimport til selvforsyning. Samtidig med at befolkningstallet steg. Men nu falder produktionen i nogle af de vigtigste landbrugsområder. Især på grund af tørke, som vel at mærke ikke rammer de økologiske producenter i samme grad.
Blandt sikkerhedspolitiske forskere siger man "glem olien" fremover kommer konflikterne til at handle om vand, og det bliver værre.
Soyaproduktionen til den enorme kødproduktion i blandt andet Danmark, har medvirket til at store skovområder rundt omrkring i verden er forsvundet. Resultatet er ofte tørke. Tørke som ofte forstærkes af de klimaforandringer som landbruget i høj grad har medvirket til.
Og så har vi slet ikke nævnt madspil endnu. Hvorfor går Søren Gades disciple ikke ind i kampen mod det? Der er slet ikke mangel på mad i verden. Og kommer det heller ikke selv om befolkningstallet stiger. Men dansk landbrug kommer jo aldrig til at producere til dem der sulter. Det bliver mere kød til Kinas eksplosion i fedme.
Tvært imod medvirker dansk landbrug også med lobbyarbejde der gør det svært for andre lande at få gang i fødevareproduktionen.