Dansk Fjerkræ Forum
Hønsegården => Foder => Emne startet af: The Mother efter 10 December , 2010, 23:03
-
0
-
0
-
hej fru moder ;D
jeg er lidt nysgerrig , hvoffor kværner du kerne til gæssene ?
jeg fodre med hele korn , byg,hvede, majs, og lidt rug,
og det ser ud til at de kværner det fint,
men jeg vil gerne lære nyt,
bruger du mindre foder når det er kværnet ?
-
0
-
Jeg får også valset min hvede, fordi gæs og ænder og høns for den sags skyld nemmere optager der på den måde. /o
-
Fuglene er fra naturens side udstyret med en effektiv kværn (kråsen) som sagtens klarer at findele hele korn, dog under forudsætning af at dyrene har adgang til at samle/spise småsten. Alt mit fjerkræ får ukværnet korn og ænder/gæs desuden hele majskorn.
Mine moskus foretrækker hele majskorn fremfor feks hvede. Og majskorn er ellers ganske hårde.
At servere kværnet korn for fuglene, svarer vel lidt til at servere blendet mad for mennesker. :D
-
Bare sådan et input fra siden, så er det bedste du kan give i den kategori faktisk spiret korn.
Grundet at den kemiske sammensætning bliver ændret, så det er lettere at optage de korrekte nærringsstoffer. Er sikker på man kan finde den helt korrekte formulering et sted på nettet :)
-
0
-
Jeg ved de har en opskrift på spiret korn på
Specialklubben for barnevelderes hjemmeside.
-
Jeg vil straks sætte nogle korn til spiring - hvede til hønsene og kanarieblanding til kanarierne, som er lidt trætte af kulden.
-
Ja, efter at have været på besøg hos de søde barneveldere, skal hønsene da godtnok ha en gang spirer. Hvor svært ka det være?
Tak for at genopfriske ideen og for link: http://www.barnevelder.dk/9341417
-
En opskrift på spiret korn som man kan finde i venstre side under artikler om spiret korn. :)
http://fjerkrae.dk/prod/index.php?page=29