Dansk Fjerkræ Forum Dansk Fjerkræ Forum Dansk Fjerkræ Forum
Rosenbud.dk - Alt i tilbehør til høns america.png

Nyeste

Nylige indlæg

Sider: [1] 2 3 ... 10
1
Problemer og sygdomme / Sv: Mystisk fund i hønsehuset
« Nyeste indlæg Fra Ny hønseejer Dato 30 Maj , 2023, 08:38 »
Hej Helle
Tak for svar. Rart at høre, det ikke er noget slemt. Vi har haft 2 høner, der fik betændelse i æggelederen. Det var ret grimt.
Der kan da godt have været den slags tidligere uden at vi har lagt mærke til det. Men størrelsen gjorde, at det så lidt uhyggeligt ud.
Mvh.
Erling
2
Problemer og sygdomme / Sv: Mystisk fund i hønsehuset
« Nyeste indlæg Fra Helle K. Dato 30 Maj , 2023, 05:23 »
Du kan tage det helt roligt  :)

Det du har fundet, kaldes på engelsk et lash egg - der findes ikke rigtig noget dansk ord.

'Klumpen' består af rester og smuds fra æggeproduktionen, som æggelederen indkapsler i sådan en gummiagtig substans og herefter sender ud samme vej som æggene.

Lash eggs ses i alt fra helt små til æggestore klumper. Alle høner kan lægge dem, men de ses ofte i hybriderne, som lægger rigtig mange æg.

Hvis rester og smuds fra æggeproduktionen ikke bliver sendt ud gennem æggelederne, vil substansen samle sig i toppen af æggelederen og på sigt forårsage en infektion, som hønen ikke kan kureres for.
3
Efterlyses / Søger Blomsterhøns og Niederrheiner
« Nyeste indlæg Fra Emily K.B. Dato 29 Maj , 2023, 19:25 »
Hej alle,  :)

Jeg har høns af mange forskellige racer for ren hygge, som vi elsker at putte med. Vores høns går dagligt frit ude på gården, og har adgang til hele ejedommen, hvor de lever deres bedste hønseliv.
Vi syntes det er noget helt særligt at have høns i forskellige farver som gir forskellige æg farver, men har ingen damer der lægger hvide/beige æg. Jeg har derfor ønsket mig Skånske Blomsterhøns og Niederrheiner i gul sort/spættet (stor) høner, i nogle år, men har haft svært ved at finde nogle til salg/avlere.

Jeg leder efter 2 små høne kyllinger af hver race, da vi ønsker at gøre dem rigtig tamme, men er åben for alder.

Vi bor på Sjælland, men kører gerne til omegnen og kan muligvis også tage en tur vest på, hvis der er nogle høns at få (dog først i sommerferien)

Hvis der er nogen som selv har eller kender nogen, så vil det glæde mig at høre fra jer.

Håber nogen kan hjælpe mig på vej.
Mvh, Emily
4
Problemer og sygdomme / Mystisk fund i hønsehuset
« Nyeste indlæg Fra Ny hønseejer Dato 29 Maj , 2023, 16:39 »
Hej
Fandt i dag dette på pladen i hønsehuset. Der lå også lidt, der lignede æggehvide, men ingen skalrester. Synes mest det ligner kyllingefoster, men det kan det jo ikke være? Symptom på en eller anden sygdom i æggeleder?
5
Efterlyses / Søger en Barnevelder hønnike og en Grønlægger hønnike
« Nyeste indlæg Fra EH Dato 28 Maj , 2023, 20:26 »
Hej.
Vi har et lille hobby hønsehold, som vi er rigtig glade for. Vi ønsker os 2 nye hønniker, hhv. en Barnevelder og en Grønlægger hønnike, så vi får lidt farve på æggene og noget smukt at se på i hønsegården (de behøver ikke være udstillingsegnede).
Hvis nogen kan hjælpe, så vil vi blive rigtig glade for at høre fra jer  :)
Vi bor på Djursland, men kører selvfølgelig gerne lidt efter det.
6
Problemer og sygdomme / Sv: Kyllinger jagter
« Nyeste indlæg Fra Helle K. Dato 22 Maj , 2023, 04:41 »
Hej Nanna  :)

Ja, det er helt normalt og ja, kyllinger i den alder kan godt bisse en nytilkommen ven.

Jeg kan læse mig til i dit skriv, at silkekyllingen først er sat sammen med de andre i går, så jeg vil tro, at der allerede i dag vil begynde at komme ro på igen og alle vil finde ud af det sammen.

En gang for nogle år siden lavede jeg et kuld maskinudrugede kyllinger. 5  kyllinger klækkede samtidig og kom ud i deres 'børnehavekasse' at gå. Knap 2 dage efter klækkede en efternøler. Da efternøleren var tør og blev sat i 'børnehaven', kunne jeg til min overraskelse se, at de 5 to-dage gamle kyllinger markerede kraftigt over for den nye ven, så ingen tvivl om, at man er tidlig til at kende forskel på en ven og en ny. Inden for en time var alle dog pot og pande.

Jeg vil tro, at alle dine 5 kyllinger vil være venner i løbet af i dag.
7
Problemer og sygdomme / Kyllinger jagter
« Nyeste indlæg Fra Nannakiav Dato 21 Maj , 2023, 21:59 »
Hej med jer!
Ny kyllinge-ejer her.

Vi har før haft høns, og er nu opstartet et nyt hønsehold med 4 kyllinger. Vi hentede dem for 1 uge siden. 1 stor silke, 2 Orpington og 1 Araucana. De er 7-8 uger.
Vi besluttede at vi gerne ville have 5 høns, og hentede derfor 1 silke kylling mere i dag. Fra samme flok dog lidt mindre end de andre. Vi håber på alle er høner som opdrætteren også troede på.

De andre har været lidt efter den nye lille silke i dag. Opdrætteren sagde, at det slet ikke ville være et problem. Den får lov at spise og drikke, og går dog også lidt sammen med dem. Men jeg har observeret de andre godt kan jagte den lidt og hakke efter den. Den nye er heldigvis en lille hurtig kylle, men jeg ville bare høre om det var normalt de godt kunne jagte en ny “allerede”?.

Kram
8
Efterlyses / cayuga ællinger i nordjylland -eller lige der omkring
« Nyeste indlæg Fra kirsten j Dato 21 Maj , 2023, 09:50 »
 cayuga ællinger søges, helst i nordjylland
jeg har ikke været så heldig med rugning i år og står nu tilbage med 2 ællinger. det er lige lidt nok at have varmelampen igang for - kan du hjælpe
mvh Kirsten og Kim
mobil 60913217
9
Efterlyses / Rugeæg af gæs?
« Nyeste indlæg Fra Ari Dato 20 Maj , 2023, 01:38 »
5 rugeæg af gæs søges ikke alt for langt væk fra 6270 Tønder
10
Hyggesnak / Sv: hane eller høne
« Nyeste indlæg Fra Gerda Dato 16 Maj , 2023, 06:41 »
ja da og jeg er slet ikke så trænet. Men så er det godt naturen hjælper os lidt på vej
Sider: [1] 2 3 ... 10