Hej Søs
Ved rugning af gåse æg er luftning og vand en afgøren faktor for om du får noget ud af det, du kan vente til 14 dagen med at dyppe dem i vand og ved 14 dagen kan du godt lade dem lufte i 30-45 minutter og lade det stige til 1 timer når de har ruget i 23-25 dage, de må gerne blive kolde.
Jeg gjorde det et når jeg kom hjem fra arbejde og gik i hønsehuset, så tog jeg gåseægge ud af maskine og satte dem på bordet, så den tid der gik med at fodre og give vand passe i starten med hvorlang tid de blev luftet, dette blev gjort fra 6-20dagen, på 20 dagen lod jeg dem så stå lidt længere, det passede med at jeg fik sat kartofler over til aftensmaden og gjort klar til vi skulle spise, så blev de lagt tilbage i maskinen, da de skulle til at klække "glemte" jeg dem til jeg skulle i seng og på det tid punkt havde de være ud i 2-3 timer og det var ved de rugning at jeg fik det bedste resultat, jeg dyppede dem altid i vand når jeg tog dem ud og når de skulle tilbage i maskinen.
Jeg rugede æg efter touluse og alm grå slagte gæs, jeg fik indlevet 6 grågæs (vilde) æg det ene år og af dem lagde jeg 3 i maskine og 3 under en høne og dem i maskinen kunne jeg ikke få til at klække, men dem under hønen de kom helt af sig selv, uden de hvade fået eller noget andet væde.
Tommy