Dansk Fjerkræ Forum

Hønsegården => Foder => Emne startet af: Sols efter 16 November , 2017, 09:54

Titel: Foder og de sundeste æg
Indlæg af: Sols efter 16 November , 2017, 09:54
Et spørgsmål:

Jeg er glad for æg, og en lille smule helsefanatisk  ::) Sååå, jeg kan ikke lade være at tænke på, hvad man kan gøre for at få de sundeste æg ;D Hønsene får udover deres æglægningsfoder hørfrø for omega3, skaller for zink og calcium, hvidløgspulver for helbredet generelt, madrester (genrelt øko, og meget grønt) og i øvrigt spiser de alt hvad de kan finde i haven. Derudover har jeg i tankerne at jeg skal have mig et bed med lægeurter (høns ingen adgang) ved siden af hønsegården. Tænker et bed med oregano op ad selve volieret, da hønsene så selv kan nippe det der vokser igennem hegnet (oregano fungerer på mange måder som naturlig antibiotika, skulle have effekt på både virus, bakterier, og luftvejssygdomme generelt).

Er der andre, der tænker i de baner, og giver I dem andet der er godt for dem?
Titel: Sv: Foder og de sundeste æg
Indlæg af: Bente E. efter 16 November , 2017, 11:09
Der er lidt læsestof her: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21673178

Morsom eller tankevækkende, at laboratoriet, der udførte undersøgelsen tilsyneladende havde indflydelse på æggenes indhold af næringsstoffer.
Titel: Sv: Foder og de sundeste æg
Indlæg af: Sols efter 18 November , 2017, 12:43
Tak Bente.

Jo, tankevakkende at laboratoriet har så stor indflydelse... Det øger ikke troværdigheden  ;D :D
Titel: Sv: Foder og de sundeste æg
Indlæg af: PeterS efter 20 November , 2017, 11:17
Hele artiklen kan læses her: https://academic.oup.com/ps/article/90/7/1600/1545264 (https://academic.oup.com/ps/article/90/7/1600/1545264).

Artiklen konkluderer:

"In this study, a significant nutritional advantage of eggs produced by range chickens over eggs produced by chickens maintained in cages could not be established, which is similar to the results of Hidalgo et al. (2008). The range eggs had higher fat levels, including for n-3 (13.8 mg/50 g), but this would not be viewed as a nutritional advantage, and, in fact, may negatively affect some functional components of the egg when used in recipes."