Dansk Fjerkræ Forum Dansk Fjerkræ Forum Dansk Fjerkræ Forum
Rosenbud.dk - Alt i tilbehør til høns america.png

Nyeste

Forfatter Emne: hjemmelavet is - indfrysning?  (Læst 24101 gange)

0 Medlemmer og 1 Gæst læser dette emne.

Offline Karen L. Nielsen

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 63
hjemmelavet is - indfrysning?
« Dato: 24 Januar , 2013, 15:57 »
Hej

I dette gode forum sidder sikkert også erfarne is-kokke.  :)

Jeg skal prøve at lave hjemmelavet is for første gang (uden ismaskine), og har kigget lidt rundt efter opskrifter og diverse tips og tricks.
Men jeg kan ikke rigtig finde noget om, hvor ofte der skal røres i isen under indfrysning. I en opskrift står der f.eks "rør 4-5 gang under indfrysningen".
Men hvor lang tid tager indfrysningen? Er det efter hvert kvarter, hver halve time eller hver hele time der skal røres?

Jeg håber, der er nogle, der vil dele erfaringer.
Mvh Karen

0.1 dv. wyandot
0.2 sort, blå araucana
1.2 sort kobber maran
0.1 la bresse
0.1 sølv/sortrandet wyandot
0.1 gul/sortsømmet orpinton

Offline kristiank

  • Bruger
  • Indlæg: 2 831
Sv: hjemmelavet is - indfrysning?
« Svar #1 Dato: 24 Januar , 2013, 16:25 »
 vi rører ikk i det, men det er måske en anden opskrift, vores er en lille pakke flormelis, ½l fløde 8 æg og en sjat cherry eller rom, den er mums god her fra forum af

Offline Leif Tranum

  • Bruger
  • Indlæg: 1 219
  • Gør ikke idag , hvad du kan få andre til i morgen.
Sv: hjemmelavet is - indfrysning?
« Svar #2 Dato: 24 Januar , 2013, 16:37 »
En ismaskine rører jo konstant indtil isen har en tilfredsstillende konsistens.Min teori er så at man skal røre med jævne mellemrum ( hver halve eller hele time ) indtil man er tilfreds og isen er færdig.
Is?? Det var da osse noget at finde på her i vinterkulden   *g *g
Hilsen Leif
Kanariefugle.

Offline kristiank

  • Bruger
  • Indlæg: 2 831
Sv: hjemmelavet is - indfrysning?
« Svar #3 Dato: 24 Januar , 2013, 16:40 »
leif det er det man gør når man har for mange æg

Offline Karen L. Nielsen

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 63
Sv: hjemmelavet is - indfrysning?
« Svar #4 Dato: 24 Januar , 2013, 16:49 »
Is?? Det var da osse noget at finde på her i vinterkulden   *g *g
Is hører til året rundt!  :laugh:
Og nu har jeg lovet at tage en dessert med til festivitas i weekenden, så nu skal jeg have min debut som is-kok. Og med pandekager til - dem er jeg da sikker på resultatet af. Så kan det ikke gå helt galt. ;)
Mvh Karen

0.1 dv. wyandot
0.2 sort, blå araucana
1.2 sort kobber maran
0.1 la bresse
0.1 sølv/sortrandet wyandot
0.1 gul/sortsømmet orpinton

Offline mcquolle

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 639
Sv: hjemmelavet is - indfrysning?
« Svar #5 Dato: 24 Januar , 2013, 17:09 »
Man behøver ikke røre i det, men det bliver bedst hvis man gør. Jeg ville røre hver 10. Minut i 2-3 timer. Jeg har købt en ismaskine med kompressor da jeg er glad for at lave is.
MvH
Morten

0,1 Hustru
1,1 Hellig Birma Katte - Bella & Teddy
1,0 Sort Flatcoated Retriever - Zacho
Pt. uden fjerkræ :-/

Offline Tapani

  • Bruger
  • Indlæg: 664
Sv: hjemmelavet is - indfrysning?
« Svar #6 Dato: 25 Januar , 2013, 08:09 »
Man kan røre så ofte som  man gider 8) og det skal røres til at isen  frossen, 2-3 timer er godt, men  det varier efter, fryseren, portionsstørrelseen, formen. Jeg plejer at røre et par gange om timen, og det er bestemt ikke nok. ::). Jeg får altid grynet is som  bliver  klaget over men  spist ;)
Mvh
Tapani
1.3 Sort sølv dobbeltrandet Barnevælder
0.1 Cream Leghbar.
0.1 Marans
0.1 blanding
Honning bier
1.0 mand

Offline fle.bir

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 393
Sv: hjemmelavet is - indfrysning?
« Svar #7 Dato: 25 Januar , 2013, 08:14 »
jeg rører ikke i min den gryner heller ikke, jeg bruger 3 æggeblommer 60G melis
og en halv L. piskefløde. Æggeblommer og melis piskes helt hvidt sø blander jeg i
af hvad jeg har lyst rører det derefter sammen med flødeskum med nænsom hånd
Selv min svoger som er kok spiser med velbehag.
Birgit
Chaboer
Grønlægger
Kochin
New Hampshire
blåpandet amasone gøjer

Offline mcquolle

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 639
Sv: hjemmelavet is - indfrysning?
« Svar #8 Dato: 25 Januar , 2013, 08:22 »
Isen bliver grynet hvis man rører i den, men ikke rører tit nok.  ;)

Hvis man sætter isen i frysen uden at røre overhovedet, så gryner den ikke, men kan til gengæld have en tendens med at krystalisere lidt og blive kompakt. 

Bogen "Ismageriet" kan klart anbefales. Det bliver noget fantastisk godt is hvis man bruger deres grundopskrifter. Så kan man altid selv lege med fyldet.  /o
MvH
Morten

0,1 Hustru
1,1 Hellig Birma Katte - Bella & Teddy
1,0 Sort Flatcoated Retriever - Zacho
Pt. uden fjerkræ :-/

Offline Gåsepigen

  • Bruger
  • Indlæg: 587
Sv: hjemmelavet is - indfrysning?
« Svar #9 Dato: 25 Januar , 2013, 08:53 »
Jeg har prøvet hjemmelavet is mange gange, men er altid blevet skuffet. Det plejer at være noget underligt hårdt, kønsløst noget med klumper og iskrystaller i, som damerne omkring bordet - sikkert for ikke at bringe værten i forlegenhed - roser til skyerne. Mine egne forsøg udi ismageri har hidtil også været elendige. Jeg brugte engang en hel sommerdag på at piske hvert kvarter - og endte alligevel med en smagløs, stenhård klump.

Men så fandt jeg en opskrift på nettet, hvor man også tilsætter æggehvidemarengs. Den skulle teknisk set være en parfait - hvad det så end vil sige - og den er fantastisk! Den kan spises direkte fra fryseren; den er nemlig ikke stenhård. Cremet konsistens uden antydning af iskrystaller og en så-englene-synger smag af vanille med en antydning af karamel. Den skal slet ikke røres i under indfrysningen.

Cremet vanilleis

2,5 dl piskefløde
25 g mørk muscovadosukker
1 vanillestang
3 æggeblommer
2 æggehvider
50 g flormelis

   
1.   Pisk fløden til glat, rimelig fast skum.
2.   Flæk vanillestangen på langs og skrab kornene ud.
3.   Pisk æggeblommerne hvide - eller i hvert fald helt lyse -  sammen med muscovadosukkeret og vanillekornene.
4.   Pisk hviderne et minut ved lav hastighed, indtil de skummer.
5.   Sæt hastigheden op til max og pisk hviderne næsten helt stive.
6.   Tilsæt flormelis og pisk hviderne til marengs.
7.   Vend forsigtigt marengsen sammen æggesnapsen og flødeskummet.
8.   Fyld massen i forme eller en skål og frys.
1.0 Jensen - grå dansk mixgås fra 18. juni 2018
0.1 Magda - fin fransk Toulousegås fra juli 2020
2.0 huskat

Offline Leif Tranum

  • Bruger
  • Indlæg: 1 219
  • Gør ikke idag , hvad du kan få andre til i morgen.
Sv: hjemmelavet is - indfrysning?
« Svar #10 Dato: 25 Januar , 2013, 20:49 »
Hej Berit.
Har du så is med til næste LU ? Kagerne var helt fine .
Hilsen Leif
Kanariefugle.

Offline MartinGreen

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 1 241
Sv: hjemmelavet is - indfrysning?
« Svar #11 Dato: 25 Januar , 2013, 21:02 »
Hej Berit.
Har du så is med til næste LU ? Kagerne var helt fine .
Hæhæ
Medlem af: Danmarks Fjerkræavlerforning for Raceavl, Næstved Fjerkræklub, Sussexklubben & Landsklubben for Orpington.
Tidligere sekretær i Næstved Fjerkræklub, er nu kasserer.
Har haft: Dværg Sussex - Hvid/Sort Columbia, Store Orpington - Gul & Dværg Orpington - Sort.

Offline Finn Jensen

  • Fjerkræ Forum er bedst
  • Administrator
  • Indlæg: 7 840
    • Dansk Fjerkræ Forum
Sv: Sv: hjemmelavet is - indfrysning?
« Svar #12 Dato: 25 Januar , 2013, 21:13 »
Hej Berit.
Har du så is med til næste LU ? Kagerne var helt fine .
Bakker Leif op...
"Først ignorerer de dig, så griner de af dig, så bekæmper de dig og så vinder du."
― Mahatma Gandhi

Offline Leif Tranum

  • Bruger
  • Indlæg: 1 219
  • Gør ikke idag , hvad du kan få andre til i morgen.
Sv: hjemmelavet is - indfrysning?
« Svar #13 Dato: 25 Januar , 2013, 21:31 »
Så er der lagt pres på dig Berit........
Hilsen Leif
Kanariefugle.

Offline Lomo

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 263
    • www.123hjemmeside.dk/Lones-Ark
Sv: hjemmelavet is - indfrysning?
« Svar #14 Dato: 26 Januar , 2013, 08:19 »
Ja,-Berit... kagerne var sååå lækre  /o