ænder opdrættes udendørs og i åbne haller. Det er samtidig årsagen til den store forekomst af salmonella.
Iiiihh....
Se det er sådan nogen tilsyneladende "indlysende sandheder", der sætter mit pis i kog!
For det får det til at lyde som om at fjerkræ med et liv i fri og frisk luft = salmonella!!!
Det vi ikke hører noget om er:
hvor høj er belægningsgraden?
altså hvor mange ænder pr. kvm = hvor meget mudder og sjap pr. kvm = hvor gode 'vækstbetingelser' har salmonella og andre bakterier i et tætpakket, fugtigt, for ikke at sige vådt miljø?
Hvorfor hører vi ikke om:
http://www.frugtogfjerkrae.dk/fjerkrae.shtmlcitat: "I de år jeg har produceret fjerkræ, har der aldrig været konstateret salmonella i noget som helst."
- hverken kyllinger, ænder eller gæs, og det på trods af at de lever udendørs hele deres korte slagtefjerkræ-liv!?!? Og det endda økologisk, uhadada
Meget, meget mærkeligt... Men ham Christian Hansen fra Ørsted er vel bare undtagelsen der bekræfter Fødevarestyrelsens regel
I øvrigt beskriver han ænder således:
"Fra naturens side er ænder den fjerkræ-art der bevæger sig mindst omkring - de bliver ved deres foder og badevand." Derfor sørger han for, at deres badevand flyttes hver 4-5 dag, så de hele tiden kommer på nyt græs = nul mudder og sjap.... måske = nul salmonella?!
Og der er jo ikke nogen der følger med i den almindelige dagspresse der kan tage dette udsagn alvorligt:
"Derimod er forekomsten af salmonella i kalkuner meget lav" For mig er industri-kalkuner noget af det mest ulækre man kan sætte tænderne i, når man ved, hvor følsomme de dyr er over for infektioner og bakterier, og hvor ofte der er problemer med salmonella i kalkunproduktionen.
Så jeg beklager, men jeg giver ikke 5 flade øre for Fødevarestyrelsens "forklaring" eller skal vi kalde det "bortforklaring" her
Og husk nu!
Salmonella er en tarmbakterie, der findes naturligt i en lang række dyr. Der findes 2000 arter af salmonella, men kun 10 af disse kan give infektionssygdom. Adskillige arter af salmonella kan dog, hvis de 'får lov' at forurene fødevarer, danne toksiner, altså gift som (sjovt nok...) også er sygdomsfremkaldende.
Kød bliver inficeret, når der under slagtningen går hul på tarmen - så vær omhyggelige med jeres slagtning og gennemsteg altid fjerkræ
og giv så i øvrigt Danish Crown skylden