Dansk Fjerkræ Forum Dansk Fjerkræ Forum Dansk Fjerkræ Forum
Rosenbud.dk - Alt i tilbehør til høns america.png

Nyeste

Forfatter Emne: Genbrug af æbler og "svesker", nogen ideer?  (Læst 4358 gange)

0 Medlemmer og 1 Gæst læser dette emne.

Offline Gåsepigen

  • Bruger
  • Indlæg: 587
Genbrug af æbler og "svesker", nogen ideer?
« Dato: 05 Januar , 2014, 22:38 »
Nytårsaften stod den på langtidsstegt gås, og for første gang prøvede jeg at fylde den med æbler og svesker. Eller, det vil sige, jeg havde ingen svesker, så det blev store grønne rosiner, lidt hjemmedyrket selleri og tørret ananas i stedet. Og det bliver bestemt ikke sidste gang. Gåsen blev lækker og saucen var en femstjernet gourmetoplevelse. Men hvad gør jeg med fyldet? Jeg glemte, at det var der på selve aftenen, så nu ligger det i en pose i fryseren.

Jeg tænker, at jeg kunne hakke det og komme det i frikadellefars. Men nu laver jeg kun meget sjældent frikadeller, for min fars er ypperlige, og han er meget rundhåndet med dem. Er der nogen, der har andre ideer?

1.0 Jensen - grå dansk mixgås fra 18. juni 2018
0.1 Magda - fin fransk Toulousegås fra juli 2020
2.0 huskat

Offline HøgsbergOlsen

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 171
Sv: Genbrug af æbler og "svesker", nogen ideer?
« Svar #1 Dato: 06 Januar , 2014, 08:07 »
Hvad med ekstra fuld i en kødsauce eller som tilbehør til en grydesteg eller ligende?

Offline kristiank

  • Bruger
  • Indlæg: 2 831
Sv: Genbrug af æbler og "svesker", nogen ideer?
« Svar #2 Dato: 06 Januar , 2014, 09:08 »
hvad med at at bruge det som en slags sovs, chutny, eller lign til noget evt kylling eller gris, for at ta den evt lidt tørre smag

Offline HøgsbergOlsen

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 171
Sv: Genbrug af æbler og "svesker", nogen ideer?
« Svar #3 Dato: 06 Januar , 2014, 09:10 »
hvad med at at bruge det som en slags sovs, chutny, eller lign til noget evt kylling eller gris, for at ta den evt lidt tørre smag

 /o

Offline Gåsepigen

  • Bruger
  • Indlæg: 587
Sv: Genbrug af æbler og "svesker", nogen ideer?
« Svar #4 Dato: 06 Januar , 2014, 11:28 »
God ide med at bruge det i kødsovs og chutney. Jeg er godt nok ikke chutneyspiser, men det er vist mest pga. af chili og ingefær, og det kan jeg jo bare lade være med at komme i. Jeg kommer til at tænke på, at det måske ville være en god basis for noget æbleflæsk-agtigt?

Tusind tak for hjælpen!
1.0 Jensen - grå dansk mixgås fra 18. juni 2018
0.1 Magda - fin fransk Toulousegås fra juli 2020
2.0 huskat

Offline GokkeLotte

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 844
  • "Pulverheks- altid i træsko"
Sv: Genbrug af æbler og "svesker", nogen ideer?
« Svar #5 Dato: 06 Januar , 2014, 12:32 »
Vores fyld blev givet til hønsene- spild af god mad? De var meget begejstrede  ;D
En blandet flok i haven med mange skønne racehøns imellem :-)
www.DFfR.dk