Dansk Fjerkræ Forum Dansk Fjerkræ Forum Dansk Fjerkræ Forum
Rosenbud.dk - Alt i tilbehør til høns america.png

Nyeste

Forfatter Emne: Laaaaangtidsstegning af gås - erfaringer søges!  (Læst 11251 gange)

0 Medlemmer og 1 Gæst læser dette emne.

Offline Niels Andersen

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 207
  • Hjemmegående skibs- og havenisse
Laaaaangtidsstegning af gås - erfaringer søges!
« Dato: 22 November , 2013, 15:35 »
Jeg har med rimelig succes haft en lille gås i ovnen ved 125 grader i 5 timer. Nu tænker jeg på om der er nogen der har erfaringer med lavere temperature og længere tid i ovnen, måske noget med et halvt til et helt døgn. Hvor længe og hvor varmt er optimalt?

Fik forleden lam hos min bror, der havde fået et døgn i ovnen ved 65 grader, det var godt!
1.4 Gallus gallus domesticus 'rød dorking'
0.1 Gallus gallus domesticus 'lys sussex'
0.2 Gallus gallus domesticus 'hul-i-hækken'
1.1 Anser anser domesticus 'grå danske'
1.1 Felis catus 'gråstribet alm. europæisk korthår'
0.0.1 Homo sapiens sapiens 'alm. dansk' - egen avl :)

Offline Kokholm

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 167
Sv: Laaaaangtidsstegning af gås - erfaringer søges!
« Svar #1 Dato: 22 November , 2013, 17:53 »
Jeg mener at kunne huske jeg har læst/set noget Camilla Plum hr lavet om netop langtidsstegning ved meget lav temperatur.
Sonja

Offline Marianne Vedel

  • Hønemor
  • Administrator
  • Indlæg: 15 304
  • metacamkills.com
    • maran.dk
Sv: Laaaaangtidsstegning af gås - erfaringer søges!
« Svar #2 Dato: 22 November , 2013, 18:03 »
Jeg steger altid vores julegæs ved 125o og så i mange timer. De bliver perfekte. JEg har stegt gæs på den måde i over 25 år. /o
Venlig hilsen
Marianne
❁◕ ‿ ◕❁
Dværgmaran i gråstribet, store maran i sort/kobber og blå/kobber samt splash, nogle "maraucana", 2.2 påfugle. 5 dejlige siameserkatte (sommetider også nogle killinger), et ukendt antal bier samt Sigurd og Vitus - to frække whippets.
Medlem af Marans Club France, Marans Club Deutchland, DFfR, Faxe Fjerkræklub.
Formand for Maranklub DK
www.maranklub.dk

Offline Tapani

  • Bruger
  • Indlæg: 664
Sv: Laaaaangtidsstegning af gås - erfaringer søges!
« Svar #3 Dato: 23 November , 2013, 09:56 »
Jeg er faring med svinekød, I mit familie laves en skinke i ovnen i 90 grader, 4 timer pr kilo. Bruge ovn- og stegtermometer. Bare 10 grader mere eller mindre forlænger/forkorter stegetid meget.
Resultatet er utrolig mør og saftigt.
Mvh
Tapani
1.3 Sort sølv dobbeltrandet Barnevælder
0.1 Cream Leghbar.
0.1 Marans
0.1 blanding
Honning bier
1.0 mand

Offline Niels Andersen

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 207
  • Hjemmegående skibs- og havenisse
Sv: Laaaaangtidsstegning af gås - erfaringer søges!
« Svar #4 Dato: 23 November , 2013, 10:12 »
Hvad skal kernetemperaturen op på i en gås? Ovnen behøves jo sådan set ikke at stilles meget højere end det, bare gåsen bliver længe nok der inde.

Den Camilla Plumopskrift jeg kunne finde på DR siger 165 grader, det er der jo ikke meget langtidsstegning over.
« Senest Redigeret: 23 November , 2013, 10:16 Fra Niels Andersen »
1.4 Gallus gallus domesticus 'rød dorking'
0.1 Gallus gallus domesticus 'lys sussex'
0.2 Gallus gallus domesticus 'hul-i-hækken'
1.1 Anser anser domesticus 'grå danske'
1.1 Felis catus 'gråstribet alm. europæisk korthår'
0.0.1 Homo sapiens sapiens 'alm. dansk' - egen avl :)

Offline Marianne Vedel

  • Hønemor
  • Administrator
  • Indlæg: 15 304
  • metacamkills.com
    • maran.dk
Sv: Laaaaangtidsstegning af gås - erfaringer søges!
« Svar #5 Dato: 23 November , 2013, 15:32 »
Det er nok lidt svært med kernetemperatur på fjerkræ, men måske kan man have stegetermometeret i  låret?
Venlig hilsen
Marianne
❁◕ ‿ ◕❁
Dværgmaran i gråstribet, store maran i sort/kobber og blå/kobber samt splash, nogle "maraucana", 2.2 påfugle. 5 dejlige siameserkatte (sommetider også nogle killinger), et ukendt antal bier samt Sigurd og Vitus - to frække whippets.
Medlem af Marans Club France, Marans Club Deutchland, DFfR, Faxe Fjerkræklub.
Formand for Maranklub DK
www.maranklub.dk

Offline Niels Andersen

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 207
  • Hjemmegående skibs- og havenisse
Sv: Laaaaangtidsstegning af gås - erfaringer søges!
« Svar #6 Dato: 23 November , 2013, 16:40 »
Øh nååe ja  ;D  - Nej det er jo ikke temperaturen på sveskerne og æblerne der er interessant!
1.4 Gallus gallus domesticus 'rød dorking'
0.1 Gallus gallus domesticus 'lys sussex'
0.2 Gallus gallus domesticus 'hul-i-hækken'
1.1 Anser anser domesticus 'grå danske'
1.1 Felis catus 'gråstribet alm. europæisk korthår'
0.0.1 Homo sapiens sapiens 'alm. dansk' - egen avl :)

Offline Nina Vitale

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 64
Sv: Laaaaangtidsstegning af gås - erfaringer søges!
« Svar #7 Dato: 02 December , 2013, 09:17 »
Jeg er lige med på en "kigger"..... det er jo lige rundt om hjørnet, den store gåsestegningsdag :laugh:
Sumatra, sort
Amrock
Maran, sort & blå kobber
Danske landgæs, broget
Moderne Engelske dværg kamphøns
0,1 Hønseelskende barn
1,0 Dejlig mand;-)

Offline Marianne Vedel

  • Hønemor
  • Administrator
  • Indlæg: 15 304
  • metacamkills.com
    • maran.dk
Sv: Laaaaangtidsstegning af gås - erfaringer søges!
« Svar #8 Dato: 02 December , 2013, 14:26 »
Vores gæs bliver ALTID lavet sådan:

Gåsen er altid fyldt til bristepunktet med ituskårne belle boskop æbler, selleri og svesker selvfølgelig blandet med salt og peber, den er også gnedet godt med salt og peber udvendigt.
Det er vigtigt, at gås eller and er fyldt helt op, da det er med til at give en saftig (og ikke tør) steg.
Vores gæs steger også hele dagen, ved bare 125oC og fra sidst på formiddagen og indtil de skal hvile inden parteringen, mørt og saftigt og MUMS!
Hals, indmad og de yderste vingeled er skåret af og bliver brunet godt af i lidt gåsefedt og står så og småsimrer til en god fond det meste af dagen.
Hos os er tilbehøret lige så vigtigt som gåsen.
Tilbehøret er det traditionelle, brune og hvide kartofler, rødkål, geléæbler (paradisæblegelé), syltede tyttebær og god brun sovs, men så laver jeg også:
en salat af julesalat i strimler og mandarin i småstykker uden dressing,
jeg blender (groft) frosne tranebær med hele økologiske appelsiner (incl. skal) og lidt sukker,
søde kartofler (sweet potatoes) glaserede i ahornsirup.
En del af fyldet fra gåsen skal også på bordet.
Meget af tilbehøret er med til at middagen måske bliver knap så tung.
Venlig hilsen
Marianne
❁◕ ‿ ◕❁
Dværgmaran i gråstribet, store maran i sort/kobber og blå/kobber samt splash, nogle "maraucana", 2.2 påfugle. 5 dejlige siameserkatte (sommetider også nogle killinger), et ukendt antal bier samt Sigurd og Vitus - to frække whippets.
Medlem af Marans Club France, Marans Club Deutchland, DFfR, Faxe Fjerkræklub.
Formand for Maranklub DK
www.maranklub.dk

Offline ØkoErna

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 152
Sv: Laaaaangtidsstegning af gås - erfaringer søges!
« Svar #9 Dato: 02 December , 2013, 20:18 »
Det lyder godt Marianne, ville gerne holde jul sammen med dig.
Hilsen Mette

1,0 Mand
1,0 Søn fra 2007
0,2 Bielefelder
0,3 Farverolles hvide
0,6 Isa Brown
0,1 American Bulldog

Offline Marianne Vedel

  • Hønemor
  • Administrator
  • Indlæg: 15 304
  • metacamkills.com
    • maran.dk
Sv: Laaaaangtidsstegning af gås - erfaringer søges!
« Svar #10 Dato: 02 December , 2013, 20:54 »
Tak Mette.
Vi bliver 16 i år, og der kommer faktisk gæster helt fra Grækenland. *y
Desværre kommer søn, svigerdatter og børnebørn ikke hjem fra New Orleans. /d
Venlig hilsen
Marianne
❁◕ ‿ ◕❁
Dværgmaran i gråstribet, store maran i sort/kobber og blå/kobber samt splash, nogle "maraucana", 2.2 påfugle. 5 dejlige siameserkatte (sommetider også nogle killinger), et ukendt antal bier samt Sigurd og Vitus - to frække whippets.
Medlem af Marans Club France, Marans Club Deutchland, DFfR, Faxe Fjerkræklub.
Formand for Maranklub DK
www.maranklub.dk

Offline Lene Lestat

  • Bruger
  • Indlæg: 10 581
  • Bevar mangfoldigheden - vælg racefjerkræ
    • www.lestat.dk
Sv: Laaaaangtidsstegning af gås - erfaringer søges!
« Svar #11 Dato: 02 December , 2013, 21:56 »
Lyder dæleme lækkert, Marianne
Mvh Lene
Seriøst opdræt af:
Sumatra, Paduaner, maran, brakel og Engelske Araucana.
Ejer af 0,2 katte Billie og Pusle + 8 ferskvands akvarier og 1 saltvands med diverse fisk, planter og koraller.
Medl.af : DFfR: www.racefjerkrae.dk , www.sydhavsoernes-fjerkrae-klub.dk og www.frit-fjerkrae.dk, og Lolland Falster Akvarium klub

Offline Niels Andersen

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 207
  • Hjemmegående skibs- og havenisse
Sv: Laaaaangtidsstegning af gås - erfaringer søges!
« Svar #12 Dato: 23 December , 2013, 16:29 »
Så fandt jeg endelig en opskrift på langtidsstegning af gåsen, og så er jeg for sent ude i følge opskriften. Men men, man kan jo altid lade sig inspirere :)

Men prøv at se her, det ser virkeligt lækkert ud!

http://videogastro.dk/post/23165043688/langtidsstegt-gas
1.4 Gallus gallus domesticus 'rød dorking'
0.1 Gallus gallus domesticus 'lys sussex'
0.2 Gallus gallus domesticus 'hul-i-hækken'
1.1 Anser anser domesticus 'grå danske'
1.1 Felis catus 'gråstribet alm. europæisk korthår'
0.0.1 Homo sapiens sapiens 'alm. dansk' - egen avl :)

Offline Edmond

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 378
Sv: Laaaaangtidsstegning af gås - erfaringer søges!
« Svar #13 Dato: 23 December , 2013, 17:22 »
Vi fylder også kræet til bristepunktet, efter at det er blevet krydret indeni. Så smøres og krydres det udvendigt.
Der hældes lidt god fond ved og rundt om ligger diverse rodfrugter.
Jeg starter på fuld blus, så krydderierne sætter sig fast på skindet, og den begynder at få farve. Så dryppes den med fonden og dækkes med folie.
Derefter steger den videre på 170 grader, til den er færdig. Manden bruger et stegetermometer, men det tror jeg ikke på. Den er færdig, når JEG kan stikke en tandstikker igennem uden modstand.
Så får den lige et varmechok uden folie i et par min., så skindet bliver sprødt igen.
Dertil hjemmelavet rødkål, der er blanceret først, så det er blankt og ikke blødt og selvfølgelig tyttebær i saucen.