Dansk Fjerkræ Forum Dansk Fjerkræ Forum Dansk Fjerkræ Forum
Rosenbud.dk - Alt i tilbehør til høns america.png

Nyeste

Forfatter Emne: hjælp sej kylling  (Læst 7082 gange)

0 Medlemmer og 1 Gæst læser dette emne.

Offline km

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 5
hjælp sej kylling
« Dato: 28 ſeptember , 2012, 19:32 »
vi har slagtet en af vores faverolles kyllinger er fra april (ca. 5mdr) - ladet den ligge i køleskab i 2 døgn for at mørne - stegte den i ovn i ca. 1.20 min - men den blev sej - øv  - er der nogen der har gode opskrifter ideer til hvad der gik galt ?

Miss Christina

  • Gæst
Sv: hjælp sej kylling
« Svar #1 Dato: 28 ſeptember , 2012, 19:51 »
har lige slagtet en hane på en 7 eller 8 md gammel
1725 gr (renset)
den blev fyldt ud med persille og æbler fra haven
han lå 2 dage på køl og fik ellers 150 gr i 3 timer og hold da op hvor var han lækker at spise :)

4 personer spiste sig mæt og der var stadig noget tilbage :D

Offline Henriette Hall

  • Bruger
  • Indlæg: 3 903
    • fruen-af-ruevej.blogspot.com
Sv: hjælp sej kylling
« Svar #2 Dato: 28 ſeptember , 2012, 19:57 »
ALDRIG tilberede hjemmegjorte kyllinger i kort tid og ved høj varme. De skal langtidssteges, grydesteges eller i stegeso. Kødteksturen er helt anderledes end i de vandpumpede baby-lig som kan købes i butikkerne.
www.fruen-af-ruevej.blogspot.com
Barneveldere. Stor sort dobbeltsømmet
1,9 New Hampshire. Store.
1 Dansk Landhøne. Stor.
2 røde kastrerede hankatte, en sort og hvid hittemis , 2 sønner og lejlighedsvis 1 sømand/ægtemand. ;)

Offline km

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 5
Sv: hjælp sej kylling
« Svar #3 Dato: 28 ſeptember , 2012, 20:01 »
tak for jeres svar - man bliver bare så skuffet - men må prøve at langtidsstege den næste

Offline Tanja Pedersen

  • Global Moderator
  • Indlæg: 5 956
  • Æg fra racehøns blev lovlige at sælge
    • Æg fra racehøns skal være lovlige at sælge
Sv: hjælp sej kylling
« Svar #4 Dato: 28 ſeptember , 2012, 20:01 »
Hej Åse,

Det var ærgeligt. Langtidsstegning i stegeso eller marinering giver næsten altid saftige, møre kyllingestege. Her er lidt inspiration (klippet ud af en anden tråd, derfor den lidt pudsige ordlyd i starten) :).

Masser af tip til marinader - jeg eeelsker marinader . Men har ikke prøvet dem til hel kylling. Til hel kylling gnider vi fx hanen med salt og olivenolie og fylder skroget med en blanding af frisk timian, frisk rosmarin, hvidløgsfed og citronbåde. Steger den i stegeso nogle timer..., jeg kan ikke huske temperatur og tid, men det kan jeg vende tilbage med.

Marinade til kylling, svin og lign.:
Cola, stødt koriander, soya, peber, honning, chili, hvidløg, olie.

Marinade til parteret kylling med skind:
Græsk yoghurt, citron, hvidløg, salt, paprika, cayennepeber, kanel, olivenolie.

Marinade til svin, kylling, okse i tern:
Østerssovs, frisk ingefær, honning, hvidløg, soya, sweet chilisovs, sesam eller jordnøddeolie.

Mariande til parteret kylling, svinekotelleter m.m.:
Hvidvin, olivenolie, citron, frisk timian, frisk oregano eller merian, hvidløg, salt og peber.

Marinade til kyllingebryst med eller uden skind:
Hyldeblomstsaft, æblemost, lavendel.
Venlig hilsen Tanja
"My desire to be myself is greater than my need to fit in"

Offline madsen

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 832
Sv: hjælp sej kylling
« Svar #5 Dato: 28 ſeptember , 2012, 20:16 »
Jeg koger dem i ca. 2 - 3 timer og skærer kødet i tern til tarteletfyld/hønsefrikase.
Eller skærer alt kødet af skroget(rå), kakker det, og laver frikadeller.
Hilsen Lene.
Brahma, Silker.
 I stor race.

Offline pilegaarden

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 7 786
  • Erik
Sv: hjælp sej kylling
« Svar #6 Dato: 28 ſeptember , 2012, 22:33 »
Langtidstilberedning af Coq au Vin (brug ikke for billig vin) og I vil opleve englene synge. (her mangler lige en passende smiley, men i mangel af et kor af syngende engle kan denne vel bruges  /o /o)
Mvh
Erik Andersen

Offline Henriette Hall

  • Bruger
  • Indlæg: 3 903
    • fruen-af-ruevej.blogspot.com
Sv: hjælp sej kylling
« Svar #7 Dato: 28 ſeptember , 2012, 23:43 »
Der er også nogle gode opskrifter herinde. Det er bare at søge lidt.
www.fruen-af-ruevej.blogspot.com
Barneveldere. Stor sort dobbeltsømmet
1,9 New Hampshire. Store.
1 Dansk Landhøne. Stor.
2 røde kastrerede hankatte, en sort og hvid hittemis , 2 sønner og lejlighedsvis 1 sømand/ægtemand. ;)

Offline pilegaarden

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 7 786
  • Erik
Sv: hjælp sej kylling
« Svar #8 Dato: 28 ſeptember , 2012, 23:56 »
Jeg er helt enig. Der er mange muligheder for at bruge egne dyr, og i de fleste tilfælde, vil man få oplevelser der på ingen måde kan opnås ved brug af dyr købt i supermarked. Men det er meget vigtigt at være opmærksom på at kødstruktur på egne dyr er meget forskellig fra 'købe' dyr.

Vi lavede Coq au Vin på en 'egen' hane for 14 dage siden, og jeg kan sgu stadig høre englene synge. Det var bare SÅ GODT.
Mvh
Erik Andersen

Offline Lene Lestat

  • Bruger
  • Indlæg: 10 581
  • Bevar mangfoldigheden - vælg racefjerkræ
    • www.lestat.dk
Sv: hjælp sej kylling
« Svar #9 Dato: 29 ſeptember , 2012, 15:42 »
Nu ved jeg ikke hvor stor hanen var, men 1.20 er alt for kort tid for en hjemmelavet kylling. Husk på at det er rigtigt kød og ikke noget som er blevet fodret op på 39 dage og kun smager af det man krydre med.

Og nu er Faverolles en af de "rigtige" kødhøns.

Jeg bruger mine haner i ovn, i stegeso og i gryde og altid med godt resultat.

Så bedre "held" næste gang
Mvh Lene
Seriøst opdræt af:
Sumatra, Paduaner, maran, brakel og Engelske Araucana.
Ejer af 0,2 katte Billie og Pusle + 8 ferskvands akvarier og 1 saltvands med diverse fisk, planter og koraller.
Medl.af : DFfR: www.racefjerkrae.dk , www.sydhavsoernes-fjerkrae-klub.dk og www.frit-fjerkrae.dk, og Lolland Falster Akvarium klub