Det bliver nok ikke mig, der kan give svaret. Jeg synes jeg har rigeligt at tænke på, når jeg skal videre med min avl. At begynde at blande helt andre racer i Araucanaen tiltaler mg ikke, der er så meget der skal forbedres i forvejen, samtidig med at ægfarven gerne skal beholdes og den bliver meget let en grumset affære.
Rixen de store æg af mine er fra helt bestemte høns, som er børn af mine tværstribede og den vildfarvede, som også selv er ret store. De lægger æg som var de hybrider og altså ret store, men de er for store til standarden som siger max 59,9 gr. Det er heller ikke udstillingshøns idet de mangler toppen, de bliver heller ikke skruk, derfor har vi blot spist æggene.
Jeg er måske nok lidt sær, men jeg får det lidt skidt med madvarer der er for store, er mest til en lille flødekage, et lille stykke wienerbrød,et mindre stykke kød et mindre æg o.s.v. Ligeså snart det bliver et stort bjerg mister jeg appetitten.
Ja, jeg sælger rugeæg, men ikke fra disse høner.
Æggene fra de andre høns passer fint ned i en æggebakke.
VH Gunni.