Dansk Fjerkræ Forum

Hønsegården => Opskrifter => Emne startet af: Niels Andersen efter 22 November , 2013, 15:35

Titel: Laaaaangtidsstegning af gås - erfaringer søges!
Indlæg af: Niels Andersen efter 22 November , 2013, 15:35
Jeg har med rimelig succes haft en lille gås i ovnen ved 125 grader i 5 timer. Nu tænker jeg på om der er nogen der har erfaringer med lavere temperature og længere tid i ovnen, måske noget med et halvt til et helt døgn. Hvor længe og hvor varmt er optimalt?

Fik forleden lam hos min bror, der havde fået et døgn i ovnen ved 65 grader, det var godt!
Titel: Sv: Laaaaangtidsstegning af gås - erfaringer søges!
Indlæg af: Kokholm efter 22 November , 2013, 17:53
Jeg mener at kunne huske jeg har læst/set noget Camilla Plum hr lavet om netop langtidsstegning ved meget lav temperatur.
Sonja
Titel: Sv: Laaaaangtidsstegning af gås - erfaringer søges!
Indlæg af: Marianne Vedel efter 22 November , 2013, 18:03
Jeg steger altid vores julegæs ved 125o og så i mange timer. De bliver perfekte. JEg har stegt gæs på den måde i over 25 år. /o
Titel: Sv: Laaaaangtidsstegning af gås - erfaringer søges!
Indlæg af: Tapani efter 23 November , 2013, 09:56
Jeg er faring med svinekød, I mit familie laves en skinke i ovnen i 90 grader, 4 timer pr kilo. Bruge ovn- og stegtermometer. Bare 10 grader mere eller mindre forlænger/forkorter stegetid meget.
Resultatet er utrolig mør og saftigt.
Titel: Sv: Laaaaangtidsstegning af gås - erfaringer søges!
Indlæg af: Niels Andersen efter 23 November , 2013, 10:12
Hvad skal kernetemperaturen op på i en gås? Ovnen behøves jo sådan set ikke at stilles meget højere end det, bare gåsen bliver længe nok der inde.

Den Camilla Plumopskrift jeg kunne finde på DR siger 165 grader, det er der jo ikke meget langtidsstegning over.
Titel: Sv: Laaaaangtidsstegning af gås - erfaringer søges!
Indlæg af: Marianne Vedel efter 23 November , 2013, 15:32
Det er nok lidt svært med kernetemperatur på fjerkræ, men måske kan man have stegetermometeret i  låret?
Titel: Sv: Laaaaangtidsstegning af gås - erfaringer søges!
Indlæg af: Niels Andersen efter 23 November , 2013, 16:40
Øh nååe ja  ;D  - Nej det er jo ikke temperaturen på sveskerne og æblerne der er interessant!
Titel: Sv: Laaaaangtidsstegning af gås - erfaringer søges!
Indlæg af: Nina Vitale efter 02 December , 2013, 09:17
Jeg er lige med på en "kigger"..... det er jo lige rundt om hjørnet, den store gåsestegningsdag :laugh:
Titel: Sv: Laaaaangtidsstegning af gås - erfaringer søges!
Indlæg af: Marianne Vedel efter 02 December , 2013, 14:26
Vores gæs bliver ALTID lavet sådan:

Gåsen er altid fyldt til bristepunktet med ituskårne belle boskop æbler, selleri og svesker selvfølgelig blandet med salt og peber, den er også gnedet godt med salt og peber udvendigt.
Det er vigtigt, at gås eller and er fyldt helt op, da det er med til at give en saftig (og ikke tør) steg.
Vores gæs steger også hele dagen, ved bare 125oC og fra sidst på formiddagen og indtil de skal hvile inden parteringen, mørt og saftigt og MUMS!
Hals, indmad og de yderste vingeled er skåret af og bliver brunet godt af i lidt gåsefedt og står så og småsimrer til en god fond det meste af dagen.
Hos os er tilbehøret lige så vigtigt som gåsen.
Tilbehøret er det traditionelle, brune og hvide kartofler, rødkål, geléæbler (paradisæblegelé), syltede tyttebær og god brun sovs, men så laver jeg også:
en salat af julesalat i strimler og mandarin i småstykker uden dressing,
jeg blender (groft) frosne tranebær med hele økologiske appelsiner (incl. skal) og lidt sukker,
søde kartofler (sweet potatoes) glaserede i ahornsirup.
En del af fyldet fra gåsen skal også på bordet.
Meget af tilbehøret er med til at middagen måske bliver knap så tung.
Titel: Sv: Laaaaangtidsstegning af gås - erfaringer søges!
Indlæg af: ØkoErna efter 02 December , 2013, 20:18
Det lyder godt Marianne, ville gerne holde jul sammen med dig.
Titel: Sv: Laaaaangtidsstegning af gås - erfaringer søges!
Indlæg af: Marianne Vedel efter 02 December , 2013, 20:54
Tak Mette.
Vi bliver 16 i år, og der kommer faktisk gæster helt fra Grækenland. *y
Desværre kommer søn, svigerdatter og børnebørn ikke hjem fra New Orleans. /d
Titel: Sv: Laaaaangtidsstegning af gås - erfaringer søges!
Indlæg af: Lene Lestat efter 02 December , 2013, 21:56
Lyder dæleme lækkert, Marianne
Titel: Sv: Laaaaangtidsstegning af gås - erfaringer søges!
Indlæg af: Niels Andersen efter 23 December , 2013, 16:29
Så fandt jeg endelig en opskrift på langtidsstegning af gåsen, og så er jeg for sent ude i følge opskriften. Men men, man kan jo altid lade sig inspirere :)

Men prøv at se her, det ser virkeligt lækkert ud!

http://videogastro.dk/post/23165043688/langtidsstegt-gas
Titel: Sv: Laaaaangtidsstegning af gås - erfaringer søges!
Indlæg af: Edmond efter 23 December , 2013, 17:22
Vi fylder også kræet til bristepunktet, efter at det er blevet krydret indeni. Så smøres og krydres det udvendigt.
Der hældes lidt god fond ved og rundt om ligger diverse rodfrugter.
Jeg starter på fuld blus, så krydderierne sætter sig fast på skindet, og den begynder at få farve. Så dryppes den med fonden og dækkes med folie.
Derefter steger den videre på 170 grader, til den er færdig. Manden bruger et stegetermometer, men det tror jeg ikke på. Den er færdig, når JEG kan stikke en tandstikker igennem uden modstand.
Så får den lige et varmechok uden folie i et par min., så skindet bliver sprødt igen.
Dertil hjemmelavet rødkål, der er blanceret først, så det er blankt og ikke blødt og selvfølgelig tyttebær i saucen.