Dansk Fjerkræ Forum

Hønsegården => Opskrifter => Emne startet af: preben r efter 15 Juli , 2013, 19:29

Titel: Frisk plukket hane på Webern.
Indlæg af: preben r efter 15 Juli , 2013, 19:29
Wyandot hane så mørt man kunne trække benet ud af lårene  /o
Titel: Sv: Frisk plukket hane på Webern.
Indlæg af: morAnna efter 15 Juli , 2013, 19:33
nu må jeg bare have nogle flere detaljer  har flere gående ;D
hvor gammel, hvornår slagtet, hvor meget fik den på grill...
hmmm mundvandet samler sig *e
Titel: Sv: Frisk plukket hane på Webern.
Indlæg af: preben r efter 15 Juli , 2013, 19:43
@ Anna
Den var 17 uger.

Den kom på Webern ca 1 time efter den blev slagtet.

Og den har fået ca 2-2,5 timer.

Det kan næsten ikke gå galt på en Weber
altid mørt og saftig /o
Titel: Sv: Frisk plukket hane på Webern.
Indlæg af: morAnna efter 15 Juli , 2013, 20:17
hvor stor var den?
Titel: Sv: Frisk plukket hane på Webern.
Indlæg af: preben r efter 15 Juli , 2013, 20:21
Jeg fik den ikke vejet så det ved jeg ikke :)
Titel: Sv: Frisk plukket hane på Webern.
Indlæg af: morAnna efter 15 Juli , 2013, 21:05
eeeee.... var der mad til 4 eller til 2? ggg... ;D
Titel: Sv: Frisk plukket hane på Webern.
Indlæg af: preben r efter 15 Juli , 2013, 21:29
Der var nok til fire der var også noget til vores to hunde :)
Titel: Sv: Frisk plukket hane på Webern.
Indlæg af: hønehuset efter 15 Juli , 2013, 21:38
Mmmmmhhh, det ser dælme lækkert ud.
Er de grillet med marinade på?
Titel: Sv: Frisk plukket hane på Webern.
Indlæg af: preben r efter 15 Juli , 2013, 22:00
Ja med kraft barbecue sauce  :)

næste gang bliver det med dette her som vi bruger til nakkefilet  /o

Her er der blandet:
 Paprika 1 spsk
 Chiliflager ½ spsk
 Løgpulver ½ spsk
 Hvidløgspulver ½ spsk
 Pebermix 1 spsk
 Barbeque 2 spsk
 Salt ½ spsk
 Brun farin 3 spsk
Titel: Sv: Frisk plukket hane på Webern.
Indlæg af: vbruun efter 15 Juli , 2013, 22:22
Nam ! Den ser lækker ud :)
Titel: Sv: Frisk plukket hane på Webern.
Indlæg af: hønehuset efter 15 Juli , 2013, 22:37
Ja med kraft barbecue sauce  :)

næste gang bliver det med dette her som vi bruger til nakkefilet  /o

Her er der blandet:
 Paprika 1 spsk
 Chiliflager ½ spsk
 Løgpulver ½ spsk
 Hvidløgspulver ½ spsk
 Pebermix 1 spsk
 Barbeque 2 spsk
 Salt ½ spsk
 Brun farin 3 spsk

Guffe- luffen tak for opskriften, den skal da helt sikkert afprøves. Hvor længe ligger du stegen i marinaden inden den ryger i kuglen.?
Titel: Sv: Frisk plukket hane på Webern.
Indlæg af: morAnna efter 15 Juli , 2013, 22:43
ok, det bliver dejligt når vi skal slagte vores....
til jer der ved noget om weber- hvad giver man så sådan en hane på weber gas? skal den ligge eller stå- på dåse/holder?
jeg er nybegynder med weber gas- og den er jeg meget glad for, (lad vær med at overbevise mig om at rigtig weber er kul- grill, for jer eeelsker min hurtig gas grill)
Titel: Sv: Frisk plukket hane på Webern.
Indlæg af: preben r efter 15 Juli , 2013, 22:59

Guffe- luffen tak for opskriften, den skal da helt sikkert afprøves. Hvor længe ligger du stegen i marinaden inden den ryger i kuglen.?

@Janni
hvis det var nakkefilen så ligger den i ca et døgn :)


@Anna
Gas grill har jeg ingen erfaring med :)
Titel: Sv: Frisk plukket hane på Webern.
Indlæg af: maja1981 efter 15 Juli , 2013, 23:02
min familie spiste også 2 wyandotte hanekyllinger i lørdags(fra sidste år så har ligget i fryseren)

den ene røg på weberen, ved ca 160 grader i knap 2 timer. den vejede 2750 gram.

jeg syntes din hane ser en del mindre ud end mine, især bryst og lår. men mine var så også 7-8 måneder gamle inden slagt.

den anden hane røg i ovnen. samme grader som grillen, 2 timer.. han vejede 2900 gram.

vi har lavet haner nogle gange nu, men hver gang bliver skindet uspiseligt, er det bare normalt på hjemmelavede eller hvorfor?

den der havde været på grillen var skindet sprødt på, men de sagde det ikke kunne spises (er vegetar så spiser dem ikke selv) men kan se skindet er MEGET tykkere end på købekyllinger.

den i ovnen får stort set ikke sprødt skin.
men alle roste meget mine haner, og er meget forundret over det meget mørke kød på lårene  ;D
Titel: Sv: Frisk plukket hane på Webern.
Indlæg af: preben r efter 15 Juli , 2013, 23:17
@ Maja
Nej der var ikke så meget på brystet den var jo heller ikke så gammel kun 17 uger
det var en prøve for at se om der var noget kød på en i den alder :)

Skindet var sprødt og smagte rigtig godt /o
Titel: Sv: Frisk plukket hane på Webern.
Indlæg af: maja1981 efter 15 Juli , 2013, 23:25
okay, ja det kunne jeg tænke mig når den ikke var ældre ;D kunne se på mine de først satte brystkød som 5-6 måneder gamle.

havde nogle der var en måned ældre end andre og der var tydeligt forskel på dem når de var 5 og 6 måneder gamle. optimalt må være at slagte som 6 måneder gamle.

Titel: Sv: Frisk plukket hane på Webern.
Indlæg af: hønehuset efter 16 Juli , 2013, 09:38
den marinade må altså prøves med en steg i et døgn og så i kuglen.

Jeg har desværre aldrig prøvet gasgril, så ingen erfaring der.
 Gleses grill bog ret smart for der står med indirekte og direkte varme og om det er den ene eller anden slags griltype og griltider. Jeg har virklig skulle vænne mig til ikke at løfte låget og lige kigge, pille, dufte og dreje.

Jeg synes der mangler lidt rigtig gril så vi har også Dancook alm. kassegril med halvlåg. Her får jeg duft og pille-dreje-lysten styret, så det er faktisk kun når det er store stykker som steg eller hel kylle der ryger i weberen. Men tilgengæld har vi aldrig fået en tør steg fra weberen.

Nok en smagsag hvad griltype man er til, men en grilstarter er bare nice to have, og imens den snørre laves tilbehøret klar og så er der griltid.

For 7 år siden stiftede jeg bekendtskab med Bon-fire i en udebørnehave hvor jeg arbejde. Jeg har siden ønsket mig en bon-fire. Det er super hyggeligt og en dejlig terassevarmer, men jeg har indtilvidre hygget med bålet og pinde og grillene. Men den står altså stadig på ønskelisten over ting der er nice to have.