I gamle dage - før burhøns - var æg lig med befrugtede æg. De kan altså sagtens spises.
Da jeg var barn, fik vi æg fra mine bedsteforældres gård, og de var selvfølgelig befrugtede. De var også utroligt velsmagende. Jeg troede dengang, at buræg var kunstigt fremstillede - de smagte jo slet ikke som æg!
Jeg har ikke selv smagt andeæg - jeg har ingen ænder - men jeg spiser med stort velbehag de æg, min gås har lagt. Den er enegås, og æggene er så naturligvis ikke befrugtede, men det ville altså ikke genere mig, selv om det var tilfældet.
Madbloggere er generelt begejstrede for friske æg, også andeæg. Her har Morten fra grydeskeen.dk lavet en omelet:
http://grydeskeen.dk/omelet-pa-andeaeg-med-morkler-champignoner-sorte-trompet-svampe-tomater-og-gr%C3%B8nne-b%C3%B8nner/menu/forret/#more-3382Hvis du er til kage (på engelsk), har Gesine lavet en lækker kage af naboens andeæg her:
http://confectionsofamasterbaker.blogspot.com/2011/09/bakin-and-eggs-irene-few-beautiful.html Hun er i øvrigt min yndlingskageblogger med sine kreative og yderst lækre "kreationer". Og så fik jeg ekstra respekt for hende på det personlige plan, da hun tog naboens gæs og ænder til sig, efter at naboens farm blev ramt af orkanen Irene.
Hun skriver, at andeæg er 1,6 gange større end hønseæg. Hvis du bruger dem i opskrifter, kan du altså dividere antallet af hønseæg med 1,6 for at finde den tilsvarende mængde andeæg. Hendes andeæg er fra indiske løbeænder, og jeg ved ikke, om moskusæg er anderledes i størrelsen. Så må du veje dig frem. De skulle have et lidt højere proteinindhold, og hvis du spejler dem, bliver de en anelse mere fedtede og noget fastere i konsistensen end hønseæg.