Hej.
I det gamle forum kan jeg huske, at vi diskuterede æg og holdbarhed. Der blev iværksat et forsøg, men jeg tror ikke, vi fik svaret...
Nå, men jeg har fundet en ældre bog om dybfrysning frem, og af den fremgår det, at æg er vældigt fryseegnede...
Man skal slå æggene ud. Og vælge, om de skal være hele eller delte.
Hele æg piskes let sammen uden der piskes luft i massen. Tilsættes 1 tsk. salt eller 2 tsk. sukker pr 6 æg, afhængigt af, hvad æggene skal anvendes til. Kan også nedfryses uden tilsætning af salt eller sukker, men resultatet bliver bedst med. Holdbarhed 6 måneder. Optøs ved stuetemperatur - 6 æg tager ca. en time.
Æggehvider: Der står ikke noget om tilsætning - blot at de skal i egnet fryseemballage, og holdbarheden er 6 måneder. Optøs ligesom hele æg, og kan holde sig 2-3 dage i køleskab efter optøning. De kan piskes.
Æggeblommer: Slås let sammen, uden at der piskes luft ind i dem. For hver 6 blommer tilsættes 1/2 tsk. salt eller 1 tsk. sukker. Holdbarhed 6 måneder, optøs på 1 time...
Og så anbefaler forfatteren, at man fryser i velegnede portioner - feks. fire hele æg til kageportioner, 6-8 til omelet osv...
Kilde Politikens håndbogsserie.