Hmm... nej det bliver nok ikke nogen salgssusses i DS.
Men der er et godt måltid i store ande og gåseæg.
Ps. og det undrer dig stadigvæk ikke hvordan det var muligt at nyde disse æg stort set året rundt..
Hej Hønse-Torben og tak for dine mails.
Nej jeg vil helst ikke besvare spørgsmål relateret til dette forum via mail.
I mit barndomshjem og mine bedsteforældres hjem og det var vist alm. brugt den gang og tidliger, tog man altid de første og sidste ande og gåseæg fra til mad, da de åbenbart sjældent var ordenligt befrugtet.
Man havde jo ikke køleskab, så æggene (også hønseæg)blev konserveret i kalkvand, altså en slags mættet kalklage, i en tønde, der kunne de holde sig i rigtig lang tid.
Det er grunden til at vi kunne spise ande, gåse og hønseæg året rundt. Husk på hønsene lagde jo heller ikke så mange æg om vinteren at de kunne dække vinterbehovet i en husholdning. Så her lagde man også æg tilside til senere brug.
Håber du kunne bruge svaret.