Sad lige og læste denne spændende tråd, da jeg snublede over visse ting.
Flere gange bliver der henvist til Halal-slagtning. Det at skære halsen over på et dyr, er ikke nok til at det er Halal, der skal mere til:
Halalslagtning foregår ved at skære gennem halspulsåren, struben og spiserøret med et enkelt snit, for at få alt blodet ud af dyret, da det at spise blod specifikt er forbudt. Slagtningen af dyret er en religiøs, rituel handling, der indledes med ordene "I Allahs Navn, den Barmhjertige, den Nådige" (بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ, bismillāh, i-rahman, i-rahīm). Ved halal-slagtning bør dyret ikke bedøves eller lammes. I øvrigt er der en række krav til slagtningen:
- For at mindske smerten må dyret hverken føle sult eller tørst i tiden op til slagtningen.
- Dyret bør håndteres med ro og venlighed for ikke at blive nervøst.
- Andre dyr må ikke slagtes i dyrets nærvær.
- Kniven skal være så skarp som overhovedet muligt, men må ikke skærpes i dyrets nærvær.
- Snittet skal være hurtigt og præcist.
- Strube og spiserør gennemskæres sammen med halspulsåren, men rygmarven må ikke beskadiges.
Derudover må man under ingen omstændigheder skære i dyret eller flå det, før de allersidste, naturlige krampetrækninger er ebbet ud.
Bare for god ordens skyld
!