Dansk Fjerkræ Forum

Hønsegården => Foder => Emne startet af: TroelsRasmussen efter 16 August , 2017, 10:43

Titel: Vand fra madlavningen
Indlæg af: TroelsRasmussen efter 16 August , 2017, 10:43
Jeg ville høre om der er nogen som har erfaring med at give hønsene vandet der er tilovers fra madlavningen, fx fra kogningen af grøntsager, kartofler, pasta osv. ? Og fra skylningen af salat? 

Da jeg lavede mad igår, overvejede jeg om ikke der var nogle næringsstoffer i vandet jeg hældte fra som hønsene kan udnytte, udover at for slukket tørsten?
Titel: Sv: Vand fra madlavningen
Indlæg af: Hans-Kurt efter 16 August , 2017, 17:18
Det er nok ok, men mon ikke vandet MEGET hurtigt bliver udrikkeligt pga de bakterier der er efter kogning af div madprodukter.  <A <J
Titel: Sv: Vand fra madlavningen
Indlæg af: demi efter 16 August , 2017, 22:34
Hvis der er salt i vandet, som det jo typisk er når man koger kartofler, pasta og dyligt, så ville jeg ikke give det som drikkevand. Hvis du ikke kommer salt i, så er der jo også den mulighed at bruge vandet til vandning af nogle planter måske (de fleste planter bryder sig ikke  om salt).
Titel: Sv: Vand fra madlavningen
Indlæg af: anneke efter 16 August , 2017, 23:26
Jeg bruger vand fra kogte grøntsager som gødning til min planter på terrasse, fortynd 1 l på 10 l vand. Jeg bruger ikke salt, men hvis det er stærkere dør planter så jeg vil ikke give det til høns. Og ja det rådner lynhurtigt.