Jette:
Jeg har skrevet om det før i en eller anden tråd. Man kan godt bruge brevvægten!
Men for ikke at forvirre, så skal jeg understrege at det handler om en meget lille forskel. Forskellen er ikke sikker nok til at lave en egentlig kønssortering, da der kan være "høneæg" der er tungere end "haneæg" og vice versa. Men gennemsnitlig så er "haneæg" tunger eend høneæg.
Nødvendigheden af en meget præcis temperatur er nok lidt overset. Jeg mener at man ikke kan få et termometer der er præcist nok. Og det må meget gerne være et der viser Fahrenheit. Den rigige rugetemperatur ligger på omkring 100 grader Fahrenheit. Alene det gør at man har en mere præcis måling. Og, en af mine gentagelse, mål temperaturen på ægget, som vejledning til hvor lufttemperaturen skal ligge. Det skal være muligt at klække mindst 80 % (optimalt er 90 % +) af de befrugtede æg, selv i små maskiner.
Hvis lufttemperaturen er 100 Fahrenheit, vil ægtemperaturen være højere i et stort æg end i et llille æg. Derfor giver det absolut god mening at ruge store æg for sig og små æg for sig.
og så er jeg glad for at jeg er i så fremskreden en alder at jeg ikke skal ha flere børn. Det bliver da til noget avanceret planlægning
Jeg har altid anvendt metoden: Når døren er åben - Træd Ind!