Claus
Hvor er jeg glad for at se at vi er enige
Kaffemaskiner og andre husholdningsmaskiner er måske ikke det bedste eksempel at bruge. Størstedelen af det der aflejres i dem er kalk, derfor kalkfjerner. Og nej, hvis du brugte saltvand i din kaffemaskine ville du bestemt ikke bryde dig om at drikke den kaffe du bryggede. Saltet ville stadig være der.
Iøvrigt koger vandet ikke i kaffemaskiner og du skal via dampformen for at fjerne saltene fra vandet.
Og ja i fordamper havvandet til produktion af ferskvand. Jeg tror du vil give mig ret i at det foregår ved at det fordampende vand føres over i anden beholder end den der tilføres varme og undertryk (vacuum) for derefter at kondenseres (fortættes) tilbage på væskeform (det er også det du skriver) og 'voila', salte og mange andre 'urenheder' er forsvundet. Og netop derfor er der behov for at tilsætte visse stoffer.
Det stof som ønskes fjernet ved desalination er natruimchlorid (køkkensalt).