Godt indslag Wanda!
Jeg fandt lige hygiejnevejledningen på retsinformation, som jo er lovteksten der ligger til grund for jægernes tilladelse
Hygiejneforordningen for animalske fødevarer, bilag
III, afsnit IV, kapitel I
49.6 Vurdering af vildt Som udgangspunkt skal vildt eller kød af vildt vurderes af en særlig uddannet jæger. Se afsnit 49.5 Uddannelse af jægere. Det er dog ikke et krav, hvis
vildtet leveres af en jæger direkte til den endelige forbruger eller til lokale detailbutikker, fx restauranter, vildtbutikker og supermarkeder.
Okay, så det er ikke nok at være jæger, man skal være jæger med særlig uddannelse indenfor hygiejne - det giver jo trods alt mening for det har vi almindelige dødelige fjerholdere jo ikke, så derfor kan vi selvfølgeligt ikke tage indvoldende ud, men nåh ... Okay, så når jægeren sælger direkte til forbrugeren (som vi gerne vil), så behøver han ingen specielt kendskab til hygiejne, men skal blot overordnet være bekendt med hygiejneforordningen (krav til jagtprøven) ... og må så gerne fjerne hoved, indvolde etc, selvom han ved nøjagtigt lige så meget/lidt som alle andre ...