Dansk Fjerkræ Forum Dansk Fjerkræ Forum Dansk Fjerkræ Forum
america.png Rosenbud.dk - Alt i tilbehør til høns

Nyeste

Nylige indlæg

Sider: [1] 2 3 ... 10
1
Hønsehuset / Sv: Opbygning af bund til hønsehus
« Nyeste indlæg Fra Søren M Dato 14 April , 2024, 21:06 »
To pattedyr kan tænkes at ville forsøge at grave sig ind til hønsegården: ræven og rotten. Ræven vil ind for at slagte høns. Den kan stoppes af et lodret nedgravet net eller et vandretliggende, fx udlagt lige under græsset. Rotten vil ind med to formål: at få fat i hønsenes mad og bygge/grave sig en rede i tørvejr, dvs. hvor hønsehuset giver læ for regnen. Det bedste modsvar er et lodret nedgravet rustfrit voliere- eller minknet. For hønsenes skyld bør man undgå blot at sømme et net fast under hønsegården. Så mister de jordforbindelsen :–)
2
Hønsehuset / Opbygning af bund til hønsehus
« Nyeste indlæg Fra Bimse1980 Dato 14 April , 2024, 17:35 »
Hej allesammen :)

Vi har kastet os ud i at vi vil have høns. Vi har købt færdigt overdækket hønsegård/hus, vi egentlig bare skal samle. Men hvordan gør vi det bedst, i forhold til bunden?
Vi vil sæføli`grave net rundt om vores hønsegård når vi har bygget det. Spørgsmålet er; Kan vi bare sætte det færdigbygget hønsehus ovenpå vores græsplæne?
eller skal der være en form for bund?

Vi er helt grønne i det med høns, så bær over med mig :)
3
Svømmefugle / Walisisk harlekin
« Nyeste indlæg Fra AE Dato 14 April , 2024, 12:51 »
Hej
Vil gerne spørge panelet om nogen herinde skulle vide om man kan købe walisisk harlekin ænder i dk? Eller om det er en mulighed at bestille online og få sendt - jeg synes det virker lidt mærkeligt hvis man skulle kunne sende en ælling, men måske et rugeæg? Al erfaring modtages med kyshånd.
4
Hønsehuset / Sv: Hjemmelavede redekasser af store plastkasser
« Nyeste indlæg Fra Hans-Kurt Dato 10 April , 2024, 12:53 »
Der er tale om redekasser, ikke den plads dyrene skal leve på !!, så mindre kan gøre det  ;D
5
Foder / Sv: Er der nogen, der fodrer rester af puré/frugt til deres høns?
« Nyeste indlæg Fra Hans-Kurt Dato 10 April , 2024, 12:50 »
øh, ja mine høns fik da rester - men det er faktisk ikke lovligt i Danmark at fodre med forarbejdet mad til bl a høns.
Så du må sige til dine høns, at de skal holde sig fra kompostbunken. ak ja, alle de regler der kommer fra ministerier fyldt med mennesker der ikke har et naturligt forhold til det at have levende dyr omkring sig, men kun kender den verden gennem bøger og statistikker der i yderste fald viser, at der kan overføre feks sygdomme fra affald til andre levende individer.  ja ja, ak ak.
6
Foder / Er der nogen, der fodrer rester af puré/frugt til deres høns?
« Nyeste indlæg Fra AstridSm Dato 10 April , 2024, 12:28 »
Jeg undrer mig bare over dette. Mine høns går fritgående, og fra tid til anden går de i nærheden af ​​komposten, hvortil resterne af grøntsager og frugter sendes. Så jeg spørger mig selv, er der nogen, der gør dette? ))
7
Hønsehuset / Sv: Hjemmelavede redekasser af store plastkasser
« Nyeste indlæg Fra AstridSm Dato 10 April , 2024, 12:13 »
Orpingtons er en stor kyllingerace og har brug for plads. Hver kylling skal have mindst 0,9-1,2 kvadratmeter plads indeni, for et par kyllinger skal størrelsen være omkring 2-2,4 kvadratmeter.
måske du skulle tage disse kasser og lave et fuglehus af dem
8
Billeder til forsiden / Sv: Lille spejl på væggen der
« Nyeste indlæg Fra Helle K. Dato 07 April , 2024, 09:56 »
Nurh - der har vi jo Strømpesok og hans søskende, My, Grølvio og Fartstriben  :-*
9
Efterlyses / Sv: Søger flubenol/panacur
« Nyeste indlæg Fra Helle K. Dato 06 April , 2024, 08:54 »
Hvis du bor i Jyderup, som din profil siger, kan jeg hjælpe med en kontakt på Panacur, som er det meste effektive middel mod luftvejsorm/gabes.
Send en besked til mig
10
Efterlyses / Søger flubenol/panacur
« Nyeste indlæg Fra AnneHanneSanneLis Dato 05 April , 2024, 22:04 »
Hej,

Jeg er totalt ny hønsemor og har tre Isa Brown. Jeg fik dem i Oktober og de begyndte alle at lægge æg i december. To af dem er dog holdt op igen, den ene efter en æggelederprolaps, som jeg fik renset og skubbet ind igen (hun lagde 90g store æg, så måske forståeligt for en unghøne) og den anden begyndte at lægge vindæg og stoppede så helt, dog lægger hun et vindæg nu og da. Jeg har dem mistænkt for at have gabesyge, da de ofte gaber uden lyd og kaster med hovedet. De ryster også på hovedet og bliver nogen gange slatne og sidder under en busk. Jeg synes det er lidt meget at tage dem til en dyrelæge, men er for blød til øksen allerede, da de egentlig ser ud til at have det godt. Jeg kan iøvrigt forstå at man ikke kan få medicin (flubenol) mod gabesyge i små mængder, så jeg er på jagt efter nogen der har noget i overskud som jeg kan købe af dem? jeg har også hørt man kan bruge panacur?

Jeg håber i kan hjælpe, da jeg nødigt vil starte forfra med et nyt hønsehold   *k

Mvh Kia
Sider: [1] 2 3 ... 10