Æggekage/tortilla
1 stort zittauerløg
2-4 kartofler
5 æg
olivenolie
krydderier - salt-peber, evt fintmalet chilipeber/cayenne el.lign
Tilbehør: salsa, ketchup, en skive brød, chorizo, skinke eller whatever
Løgene skrælles, skæres i tynde både og ristes bløde og gyldne i olivenolie på panden.
Tag løgene af og læg dem på en tallerken.
Kartofler, skrællet og skåret i små tern steges ved middel varme i 15 minutter til de er møre. Der krydres med hvad man har lyst til - minimum et drys salt.
Når kartoflerne er møre, kommes løgene tilbage på panden. Når de har fået varmen, skrues op til max. varme et øjeblik, de sammenpiskede æg tilsættes. Fordel løg/kartofler på panden. Skru ned for varmen til middel igen. Rod lidt i æggekagen, men lad den ellers være i fred, gerne under låg. Den bliver flot hvis den vendes med en tallerken, når overfladen har 'sat sig' lidt.
Skøn og mættende frokostret - eller middagsret til den moderat sultne.
Kan selvfølgelig serveres kold, skåret i fine terninger eller slices til tapas. Diverse salater går også fint til.