Mikkel: Velbekom
Mette: Jeg er ikke helt sikker. Det kan ligge noge tved en evt. allergisk risiko, selvom jeg klart mener det må være 1 ud af .... noget der ligner en milliard. Man fyrer jo nogle tons amoxicillin af på mennesker uden at vide om de er allergiske overfor det. Det jeg tror, og det er der ikke andet bevis på en min tro (ikke religiøst
) er at det forvirrer når man undersøger for coccidiostat.
Årsagen til at fjerkræbranchen ikke gør mere væsen af sig er flere. Langt størstedelen af forskningen betales af erhvervet selv. Der findes 180 slagtekyllingeproducenter, som hver betaler ca. 50.000 kr i afgifter. Afgifter bruges til kontrol og forskning. Al kontrol, incl. den politisk bestemte betales af erhvervet selv. Der er derfor ikke ret meget tilbage til forskning. Man laver mere forsøg end forskning, da det er mere brugbart i produktionen, hvilket er ret forståeligt. Fjerkræforskningen ved dansk Fødevareforskning er også hovedsaglig brugerfinansieret, og er trods alt ret betydelig.
Landbrug er industri. Fødevarer handles og købes efter samme kriterier som industrivarer, det hænger godt sammen.
Finn: Hvem der er nogle svin er vel ret subjektivt. Desuden synes jeg man bør tænke sig om inden man kalder nogen for svin. Jeg forstår ordspillet, men jeg prøver at lære min børn at man ikke bare kalder nogen for svin. Det er en anden sag.
Der slagtes vel ca. 25 millioner svin á 100 kg = 2.500.000.000 = 2,5 milliarder kg svin.
Der slagtes ca. 100 millioner kyllinger á 2,25 kg = 225.000.000 = 225 millioner kg kød.
Det hører med.
Jeg kan godt være bekymret for om det er muligt at producere kalkunkød på den måde det foregår på pt. Der er udbredt resistens, som skyldes det du korrekt citerer mig for. Danske kalkuner stammer fra tyske rugerier (klækning foregår på rugerierne). REsistensen "følger med". Det er ret uheldigt, og man bør tænke sig om. Situationen kunne sagtens være undgået, hvis forbrugerne købte med hjerte og forstand i stedet for pengepung. Sådan er det ikke, og jeg kunne godt være importen af daggamle kyllinger med resistens foruden.
Den rutinemæssige brug af antibiotika - i Tyskland/Frankrig/Brasilien/Polen for nu at ta de lande som Bilka, og de andre, især køber fra og som forbrugerne kritikløst æder sig igennem - er ikke engang nogen hemmelighed. 80 - 100 % af dyrene er behandlede mindst 1 gang. Hvorfor i alverden det er lovligt at importere og spise dette kød, er ubegribeligt, især når man har et produkt som produceres uden antibiotika - 98,7 % af det - lige uden for døren.