Dansk Fjerkræ Forum Dansk Fjerkræ Forum Dansk Fjerkræ Forum
Rosenbud.dk - Alt i tilbehør til høns america.png

Nyeste

Forfatter Emne: Slagte lørdag, tilberede søndag?  (Læst 26436 gange)

0 Medlemmer og 2 Gæster læser dette emne.

Offline renepaulsen

  • Bruger
  • Indlæg: 405
Slagte lørdag, tilberede søndag?
« Dato: 13 Januar , 2016, 09:46 »
Jeg skal slagte 3 Sussex unghaner på 4 måneder på lørdag.
Kan man så godt tilberede dem dagen efter uden at de bliver seje?
Jeg kan forstå at hvis man tilbereder lige efter slagtning, eller modner en 3-4 dage så bliver det bedst.
Eller bør jeg simpelthen vente til weekenden efter?
Min idé var at lave grydesteg om søndagen :)
1.6 Sølvgrå Sussex

Offline Raziel

  • Bruger
  • Indlæg: 2 759
    • Hobbydyrenes blog
Sv: Slagte lørdag, tilberede søndag?
« Svar #1 Dato: 13 Januar , 2016, 10:25 »
Jeg læste en gammel tråd her på siden om modning. Enten skal man tilberede samme dag inden dyret bliver helt stift eller også skal man vente min 2 dage. Skal lige se om jeg kan finde tråden.
Mvh. Pia - www.hobbydyrene.blogspot.dk
5 kaniner - 3 katte - 2 marsvin - 1 kornsnog - 1 leopardgekko - mus til foder.
Blandet hønsehold med forskellige racehøns og blandinger.

Offline Raziel

  • Bruger
  • Indlæg: 2 759
    • Hobbydyrenes blog
Mvh. Pia - www.hobbydyrene.blogspot.dk
5 kaniner - 3 katte - 2 marsvin - 1 kornsnog - 1 leopardgekko - mus til foder.
Blandet hønsehold med forskellige racehøns og blandinger.

Offline renepaulsen

  • Bruger
  • Indlæg: 405
Sv: Slagte lørdag, tilberede søndag?
« Svar #3 Dato: 13 Januar , 2016, 10:54 »
Læste faktisk også den tråd. Men tænkte bare om der måske var nogen der havde lidt inputs.
Jeg må vente med grydestegen til næste weekend så, for om lørdagen har jeg ikke tid til at tilberede også :)
1.6 Sølvgrå Sussex

Offline Marianne Vedel

  • Hønemor
  • Administrator
  • Indlæg: 15 304
  • metacamkills.com
    • maran.dk
Sv: Slagte lørdag, tilberede søndag?
« Svar #4 Dato: 13 Januar , 2016, 21:07 »
Du kan jo også bruge en trykkoger.
Venlig hilsen
Marianne
❁◕ ‿ ◕❁
Dværgmaran i gråstribet, store maran i sort/kobber og blå/kobber samt splash, nogle "maraucana", 2.2 påfugle. 5 dejlige siameserkatte (sommetider også nogle killinger), et ukendt antal bier samt Sigurd og Vitus - to frække whippets.
Medlem af Marans Club France, Marans Club Deutchland, DFfR, Faxe Fjerkræklub.
Formand for Maranklub DK
www.maranklub.dk

Offline Hans-Kurt

  • Bruger
  • Indlæg: 1 957
Sv: Slagte lørdag, tilberede søndag?
« Svar #5 Dato: 13 Januar , 2016, 21:19 »
Ubs, jeg var slet ikke klar over, at en kylling skal ligge i min 3 døgn ved max 5Co, før tilberedning.
Det må prøves  ;)

Så er det måske alligevel rigtigt, hvad en gammel dame fortalte om sin barndoms kyllingesteg. Slagte lørdag og spise næste søndag - det har jeg altid tænkt, var en erindringsforskydning hos damen  <J

Offline Henriette Hall

  • Bruger
  • Indlæg: 3 903
    • fruen-af-ruevej.blogspot.com
Sv: Slagte lørdag, tilberede søndag?
« Svar #6 Dato: 14 Januar , 2016, 08:00 »
Jeg bruger overhovedet ikke krudt på alt det der modnings-hejs. Og mine kyllinger er fint møre.
www.fruen-af-ruevej.blogspot.com
Barneveldere. Stor sort dobbeltsømmet
1,9 New Hampshire. Store.
1 Dansk Landhøne. Stor.
2 røde kastrerede hankatte, en sort og hvid hittemis , 2 sønner og lejlighedsvis 1 sømand/ægtemand. ;)

Offline renepaulsen

  • Bruger
  • Indlæg: 405
Sv: Slagte lørdag, tilberede søndag?
« Svar #7 Dato: 14 Januar , 2016, 08:19 »
Det jeg tænker på, er at dødsstivheden jo indtræffer efter et par timer. Sidst jeg slagtede tilberedte jeg med det samme (ok, var lige i Fakta og hente noget Bacon), men ellers kan jeg læse mig frem til at det tilsyneladende er bedst enten at tilberede med det samme, eller efter 3 døgn.
Henriette, har du prøvet at slagte den ene dag, og så tilberede den efterfølgende dag?
1.6 Sølvgrå Sussex

Offline Veteranen

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 525
Sv: Slagte lørdag, tilberede søndag?
« Svar #8 Dato: 14 Januar , 2016, 09:46 »
Hej Rene
Jeg er helt bekendt med de overordnede vejledninger for modning af kød. Især for oksekød og vildt som ikke gennemsteges under tilberedningen er dette vigtigt. For vildt bruger man op til 40 grad/dage.
Fjerkræ bør gennemsteges i tilberedningen, og derfor betyder modningen af kødet mindre. Oftest har jeg det sådan, at når jeg lige har slagtet, - så er det ikke lige den dag jeg har lyst til unghane ;)
Men jeg har prøvet det, og efter min mening og med det tilberedning jeg bruger, så er der ingen forskel.
Hilsner
Havehøns giver fred, afstressning og harmoni.
8 store "hjemmelavede" høns på græs.

Offline renepaulsen

  • Bruger
  • Indlæg: 405
Sv: Slagte lørdag, tilberede søndag?
« Svar #9 Dato: 14 Januar , 2016, 09:49 »
Så du vil mene jeg bare kan klø på, på søndag og lave grydestegt hanekylling?
1.6 Sølvgrå Sussex

Offline Raziel

  • Bruger
  • Indlæg: 2 759
    • Hobbydyrenes blog
Sv: Slagte lørdag, tilberede søndag?
« Svar #10 Dato: 14 Januar , 2016, 10:08 »
Du kan da lige ta en for holdet ;-) Lad det komme an på en prøve og lad os høre hvordan det går :-)
Mvh. Pia - www.hobbydyrene.blogspot.dk
5 kaniner - 3 katte - 2 marsvin - 1 kornsnog - 1 leopardgekko - mus til foder.
Blandet hønsehold med forskellige racehøns og blandinger.

Offline renepaulsen

  • Bruger
  • Indlæg: 405
Sv: Slagte lørdag, tilberede søndag?
« Svar #11 Dato: 14 Januar , 2016, 10:14 »
Hmm, det kunne være. De er jo ret unge, så det kan vel aldrig gå helt galt? den vil jo få omkring 28 timers modning.  <A
Hvilken opskrift på grydestegt hanekylling er den ALLERBEDSTE?
1.6 Sølvgrå Sussex

Offline Veteranen

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 525
Sv: Slagte lørdag, tilberede søndag?
« Svar #12 Dato: 14 Januar , 2016, 12:02 »
Hej igen
Oftest syntes jeg at man får de bedste resultater ved at give lidt lavere varme, som kompenseres med længere tid.
Jeg har nogle ret kritiske (forvente/forkælede) børn. Disse dommere gav mig fornyligt 3 X 10 points (max. ;D ) for en ung sussexhane i stegepose. Lavet i ovn 2,5 time ved 175 grader til den var flot gylden med sprødt skind. Mørt, saftigt og lækkert. Stegeposen lægges stramt omkring og placeres i et fad. Stegeskyen i bunden af posen giver også fond til sovsen som en grydesteg ville give. Salt, peber, paprika, og hvis man er til det, det er vi, så lidt finsnittet frisk rosemarin fra haven.
God fornøjelse hvad end du gør, og lad os gerne høre resultatet /o
Hilsner
« Senest Redigeret: 14 Januar , 2016, 15:01 Fra Veteranen »
Havehøns giver fred, afstressning og harmoni.
8 store "hjemmelavede" høns på græs.

Offline renepaulsen

  • Bruger
  • Indlæg: 405
Sv: Slagte lørdag, tilberede søndag?
« Svar #13 Dato: 14 Januar , 2016, 12:08 »
Det lyder heller ikke dumt. Hvad var den slagtede vægt?
1.6 Sølvgrå Sussex

Offline Raziel

  • Bruger
  • Indlæg: 2 759
    • Hobbydyrenes blog
Sv: Slagte lørdag, tilberede søndag?
« Svar #14 Dato: 14 Januar , 2016, 12:40 »
Jeg plejer at gå endnu lavere med varmen. 120 grader i 4-5 timer i stegepose. Tager kræet ud når jeg kan mærke kødet er faldet af knoglerne. Det allernemmeste er at putte dyret i stegeposen og så smide lidt krydderier ind over. Som oftest bare salt, peber og røget paprika. Luk for posen og klip et lille hjørne af, så dampen kan slippe ud. Virkelig simpelt og nemt, og man skal ikke gøre en disse andet, før den er færdig.

Man kan også bruge tid på at gnide hanen ind i smør og krydderier, og evt stikke små skiver hvidløg ind under huden

Man kan smide al mulig grøntsager ind sammen med hanen, det giver smag til både grøntsager, fond og kødet.

Jeg har også nogen gange lavet en hane ligesom julegåsen... vi fik en brahmahane juleaften sidste år. Proppet med æbler, svesker og løg.
Mvh. Pia - www.hobbydyrene.blogspot.dk
5 kaniner - 3 katte - 2 marsvin - 1 kornsnog - 1 leopardgekko - mus til foder.
Blandet hønsehold med forskellige racehøns og blandinger.