Forum > Opskrifter
Pasteurisering af æg
(1/1)
Susanne Ebbe:
Finn Jensen har undersøgt hvordan det skal foregå:
Det er IKKE nok at skolde ægget med kogende vand for at dræbe salmonella bakterien. Der kan også være bakterier der er trængt igennem skallen og ind i blommen. De vil ikke blive slået ihjel ved at dyppe ægget (med skal) i kogende vand.
Fra det amerikanske ægge-råd (!) og Georgias ægge-kommision (!) har jeg fundet følgende opskrift på hvordan man selv pasteuriserer æg
Bland minimum 2 spiseskefulde væske for hver æggeblomme/hele æg/hvide. Væsken kan være vand, mælk, juice, alt efter hvad der indgår i opskriften. Olie eller margarine kan ikke bruges.
Hvis det er æggehvider alene, skal der tilsættes 2 spiseskefulde sukker per hvide udover væsken, ellers vil hviden stivne for hurtigt.
Æg og væske opvarmes under svag varme og konstant omrøring til 71 C (160 ).Brug et stegetermometer! Afkøles hurtigt og de pasteuriserede æg er klar til brug i opskriften.
DE SKAL BRUGES UMIDDELBART herefter. Der er ingen holdbarhed på dem.
whatscookingamerica.net/Q-A/EggPasturization.htm
www.georgiaeggs.org/pages/pasteurization.html
Navigering
[0] Emneindeks