Forum > Opskrifter
Dybfrysning
helle skøtt:
Hej.
I det gamle forum kan jeg huske, at vi diskuterede æg og holdbarhed. Der blev iværksat et forsøg, men jeg tror ikke, vi fik svaret...
Nå, men jeg har fundet en ældre bog om dybfrysning frem, og af den fremgår det, at æg er vældigt fryseegnede...
Man skal slå æggene ud. Og vælge, om de skal være hele eller delte.
Hele æg piskes let sammen uden der piskes luft i massen. Tilsættes 1 tsk. salt eller 2 tsk. sukker pr 6 æg, afhængigt af, hvad æggene skal anvendes til. Kan også nedfryses uden tilsætning af salt eller sukker, men resultatet bliver bedst med. Holdbarhed 6 måneder. Optøs ved stuetemperatur - 6 æg tager ca. en time.
Æggehvider: Der står ikke noget om tilsætning - blot at de skal i egnet fryseemballage, og holdbarheden er 6 måneder. Optøs ligesom hele æg, og kan holde sig 2-3 dage i køleskab efter optøning. De kan piskes.
Æggeblommer: Slås let sammen, uden at der piskes luft ind i dem. For hver 6 blommer tilsættes 1/2 tsk. salt eller 1 tsk. sukker. Holdbarhed 6 måneder, optøs på 1 time...
Og så anbefaler forfatteren, at man fryser i velegnede portioner - feks. fire hele æg til kageportioner, 6-8 til omelet osv...
Kilde Politikens håndbogsserie.
karina dj:
Jeg har lavet et forsøg med nedfrysning af hele æg, med skal.
Jeg læste i "høns til husbehov" at det kunne lade sig gøre, og ga' det et forsøg. Indtil videre har det givet godt resultat i kager, men har ikke prøvet andet endnu. For mig lyder ovenstående alt for omfattende i forhold til bare at smide overskudsæggene direkte på frys.
Mit næste forsøg blir omelet og æggekage... samt at koge æg til madpakken og se hvordan de er at fryse.
Det gør jo lidt ondt at investere i dyre æg i lavsæsonen ;)
Christina:
Karina, jeg glæder mig til en opdatering så! /o
Danny Westh:
Karina:
Giver den revnede æggeskal ikke problemer når man skal tø dem op igen, eller?
Danny
karina dj:
Det synes jeg ikke. Tør dem op i køleskabet i en lille skål, og det er virkelig småting der siver ud. ofte er hinden heller ikke revnet og så er det jo slet ikke et proplem ;)
Navigering
[0] Emneindeks
[#] Næste side