Dansk Fjerkræ Forum Dansk Fjerkræ Forum Dansk Fjerkræ Forum
Rosenbud.dk - Alt i tilbehør til høns america.png

Nyeste

Forfatter Emne: Tilberedning af hane  (Læst 5939 gange)

0 Medlemmer og 1 Gæst læser dette emne.

Offline elisabethen

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 113
Tilberedning af hane
« Dato: 07 Marts , 2013, 10:40 »
Hej!

Her i weekenden slagter vi vores gamle hane. Vi fik ham i sommer, men tænker at han er ca. 3 år gammel.

Nogle forslag til hvordan man kan tilberede sådan en bandit, så den bliver ordenlig mør?
Kan den langtidssteges i ovn eller gryde?
Vi vil gerne lave noget andet end bare suppe af ham :-)
Vh Elisabeth
Biolog

1,3 guld sortrandede wyandotter
0,3 sorte australorps
1,1 beagler

Offline Henriette Hall

  • Bruger
  • Indlæg: 3 903
    • fruen-af-ruevej.blogspot.com
Sv: Tilberedning af hane
« Svar #1 Dato: 07 Marts , 2013, 10:45 »
Jeg tror han er ved at være for gammel til at servere helstegt. Hvis du ikke gider suppe, kan du hakke ham. Så kan du lave hane-frikadeller i stedet.
www.fruen-af-ruevej.blogspot.com
Barneveldere. Stor sort dobbeltsømmet
1,9 New Hampshire. Store.
1 Dansk Landhøne. Stor.
2 røde kastrerede hankatte, en sort og hvid hittemis , 2 sønner og lejlighedsvis 1 sømand/ægtemand. ;)

Offline Regnar

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 115
Sv: Tilberedning af hane
« Svar #2 Dato: 07 Marts , 2013, 11:07 »
Mit forslag er, at du lægger den på brystet og skære forsigtigt skroget rundt, så du kun har kødet, lår og vinger. Så laver du en blanding af svinefars, gerne 22%, porre, løg og frugt som du syntes. Massen lægger du på kødet, hvorefter du binder den sammen som en rullesteg, men den kommer til at ligne en høne. Så kan du langtidsstege den i ovnen eller lave den som grydesteg.

Offline Henriette Hall

  • Bruger
  • Indlæg: 3 903
    • fruen-af-ruevej.blogspot.com
Sv: Tilberedning af hane
« Svar #3 Dato: 07 Marts , 2013, 11:10 »
Jeg tror desværre at en 3 år gammel hane er for sej til nogensinde at blive rigtig mør. (Men så kan man jo spise det dejlige fyld ;) ).
www.fruen-af-ruevej.blogspot.com
Barneveldere. Stor sort dobbeltsømmet
1,9 New Hampshire. Store.
1 Dansk Landhøne. Stor.
2 røde kastrerede hankatte, en sort og hvid hittemis , 2 sønner og lejlighedsvis 1 sømand/ægtemand. ;)

Offline elisabethen

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 113
Sv: Tilberedning af hane
« Svar #4 Dato: 07 Marts , 2013, 11:13 »
Hm, vi må gå lidt i tænkeboks - Hellere ordentlig suppe end kikset forsøg på helstegt hane :)
Vh Elisabeth
Biolog

1,3 guld sortrandede wyandotter
0,3 sorte australorps
1,1 beagler

Offline Danny Westh

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 2 733
Sv: Tilberedning af hane
« Svar #5 Dato: 07 Marts , 2013, 12:31 »
Ja, der er sikkert mange måder at gøre det på.

Hvis det var mig så ville jeg partere den og bruge den i en eller anden form for "simre mad", hvor retten skal stå og simre i et par timer. Coq au vin ville være et godt bud. Jeg har godt nok ikke prøvet en hane på 3 år men kødet plejer at ihvertfald at falde af knoglerne og være meget mørt.

Altenativt (som der også bliver nævnt) så kan han hakkes og laves til frikadeller eller andet hvor man bruger hakket kød.

Danny
Himlen bør altid være blå!