Dansk Fjerkræ Forum

Hønsegården => Opskrifter => Emne startet af: vbruun efter 13 Februar , 2012, 14:38

Titel: Rullesteg hvor længe ?
Indlæg af: vbruun efter 13 Februar , 2012, 14:38
Er kommet til at love manden rullesteg med svesker.Hvor længe er det sådan en fætter skal ha for at smelte på tungen ? Nogen der ved ?....

Stegen vejer knap 2 kg
Titel: Sv: Rullesteg hvor længe ?
Indlæg af: ncj efter 13 Februar , 2012, 15:20
En2 kg steg små 2 timer /o
Titel: Sv: Rullesteg hvor længe ?
Indlæg af: vbruun efter 13 Februar , 2012, 15:25
Godt så skal vi ikke vente til i morgen med at smage den :)
Takker.
Titel: Sv: Rullesteg hvor længe ?
Indlæg af: kristiank efter 13 Februar , 2012, 23:44
jeg ville så gi den 5 timer ved 90  grader
Titel: Sv: Rullesteg hvor længe ?
Indlæg af: vbruun efter 14 Februar , 2012, 07:14
Jeg startede med at brune den i gryde ved 14 tiden..hældte lidt vand og laurbærblade ved og vi spiste klokken 18.Da var stegen så mør at den kunne skæres med gaflen men alligevel til at lave pæne skiver af .
Titel: Sv: Rullesteg hvor længe ?
Indlæg af: kristiank efter 14 Februar , 2012, 08:39
så er det jo en ren nydelse at servere maden /o /o
Titel: Sv: Rullesteg hvor længe ?
Indlæg af: thorleif efter 14 Februar , 2012, 09:39
Den smager bedst neste dag, naar resterne spises op. Svinekoed er ikke let at "overkoge", saa varm det saa den er 80c i midten. Bare husk, og SPECIELT med svin og kylling: aldrig varm maden mere end 2 gange (inkluderet 1ste kogning/stegning). Hvis f.ex. kun halve stegen skal spises 2ndre dag, del den, og kog/steg kun den ene halve! Ved en 3.dje kogning/stegning er der veldigt mange bakterier der har haft gode vilkaar, og selvom de er naesten doede, saa kan de vaere meget giftige.
Thorleif FBII
(Food hygiene Supervisor Level 3).
Titel: Sv: Rullesteg hvor længe ?
Indlæg af: kristiank efter 14 Februar , 2012, 09:45
intersant thorleif, mon det er nogle engelske regler, mener da at man i danmark, bare skal ha maden over 65 grader, og må gøre det, så længe samvittigheden byder det. også med svinekød, ved du hvad baktereie det er der bliver giftige :o

Titel: Sv: Rullesteg hvor længe ?
Indlæg af: thorleif efter 14 Februar , 2012, 09:56
Der er saa mange, og mange af dem KAN vaere giftige selv naar de er doede. Men man er rimeligt sikker ved at foelge god hygiene, samt foelge de ENKLE regler jeg beskriver. Man skal jo opfordre folk til at ede god mad fornuftigt, ikke skremme dem. Det gaar nog som oftest godt at spise mad der er kogt/stegt 3 og 4 gange, men hvorfor tage chancen, naar det er saa nemt at undgaa? 65 grader er ofte nog, men ved svin forringer man ikke kvaliteten/smagen ved at over-koge/stege, og kylling boer man vaere extra forsigtig med, man fugter kun koedet for at forhindre at det bliver for toert. "Keep it simple, keep it safe", siger jeg til mine elever.
Titel: Sv: Rullesteg hvor længe ?
Indlæg af: Jean Hansen (Lavbo) efter 14 Februar , 2012, 13:16
Jeg startede med at brune den i gryde ved 14 tiden..hældte lidt vand og laurbærblade ved og vi spiste klokken 18.Da var stegen så mør at den kunne skæres med gaflen men alligevel til at lave pæne skiver af .

Det lyder godt /o
Skulle lige til at pørge om den smagte godt, men så så at du havde skrevet højere oppe i tråden :D
Titel: Sv: Rullesteg hvor længe ?
Indlæg af: vbruun efter 14 Februar , 2012, 17:09
Tak for råd Thorleif :)

Jeg har inviteret min svigerfar på rester i dag .Så tror jeg også den steg er væk  ;D
Menuen passede ham fint.Tænker lige jeg redder nogle skiver til mandens madpakke før resten smides i ovnen i den gode sovs.

Jo Jean...den var /er god:)