Dansk Fjerkræ Forum Dansk Fjerkræ Forum Dansk Fjerkræ Forum
america.png Hønsekalender Rosenbud.dk - Alt i tilbehør til høns

Nyeste

Forfatter Emne: Fasanæg  (Læst 11481 gange)

0 Medlemmer og 1 Gæst læser dette emne.

Offline Lisbeth Kristine

 • Passiv bruger
 • Indlæg: 1 813
Fasanæg
« Dato: 04 April , 2008, 22:44 »
Hej
Er der nogen der ved hvor på fyn man kan købe fasanæg?
Er der noget bestemt, lovmæssigt man skal gøre før man begynder at udruge fasaner? Når de er udruget skal jeg max beholde dem i 1 uge ca.
VH Lisbeth
Venlig Hilsen
Lisbeth

Skovgaard

 • Gæst
Sv: Fasanæg
« Svar #1 Dato: 05 April , 2008, 01:27 »
Hej Lisbeth

Jeg har fået fortalt af en meget erfaren udklækker at fasan kyllinger ikke kan spise selv...så hvis du vil ruge dem selv i maskine skal du sørge for at have en øvet hønse kylling (ca 1 uge gammel ike ældre) klar på hånden den lære nemlig de små fasan kyllinger at spise :)

Har du kigget i den blå avis ? der er måske ike æg men så er der opdrættede fasaner til salg og de har helt sikkert også æg...skriver du og spørger pænt kan du sikkert få nogen tilsendt. og har de ike nogen kender de sikkert en eller 2 der har :)


held og lykke med projektet Sus
 :)


Offline Lisbeth Kristine

 • Passiv bruger
 • Indlæg: 1 813
Sv: Fasanæg
« Svar #2 Dato: 06 April , 2008, 09:16 »
Tak for svaret, men jeg er nu kun interesseret i æggene. Jeg har fået fortalt (af en der har prøvet det) at en dvørghøne sagtens kan lære dem at spise osv. Så de skal bo sammen med en dværghøne det første stykke tid. Ellers vil jeg på det idspunkt have små kyllinger de kan gå sammen med.  :)
Venlig Hilsen
Lisbeth

Offline Tina Kinnerup

 • Passiv bruger
 • Indlæg: 84
 • A-høne
Sv: Fasanæg
« Svar #3 Dato: 10 April , 2008, 13:55 »
Hej,
Jeg vil ikke råde nogen til at lade en dværghøne el. andre sørge for helt små fasankyllinger.
Fasankyllniger har brug for meget varme den første tid. Fasanhønemor ligger hele tiden på jorden som base for de små. Det gør en hønemor imidlertid ikke ret længe (kun de første 5-8 dage). Så fasankyllinger har altså ikke en chance - måske kan man have held med en supplerende varmelampe, hvor de så kan søge hen under, når hønen flytter sig.
Jeg vil heller ikke anbefale hønekyllinger sammen med fasankyllinger. Hønekyllinger er meget mere agressive overfor hinanden end fasankyllinger og de vil hurtigt gå til sammen med dem.
Fasankyllinger er i det hele taget meget meget sarte i den første tid. Der dør næsten altid nogen ud af en flok - enten pga.kulde el. pga. deres sarte maver. De tåler ikke ret meget forkert fodring - før de bliver syge og de står sjældent til at hjælpe.
Tina

Offline Lisbeth Kristine

 • Passiv bruger
 • Indlæg: 1 813
Sv: Fasanæg
« Svar #4 Dato: 10 April , 2008, 14:25 »
Hej
Min far har haft succes med en dværghøne der lærte fasankyllinger at spise, men der skal selvfølgelig være en varmelampe til dem. Hvad vil du foreslå at man fodrer fasankyllinger med Tina. Jeg har læst at alm startfoder til kyllinger er godt...?
Venlig Hilsen
Lisbeth

Offline Tina Kinnerup

 • Passiv bruger
 • Indlæg: 84
 • A-høne
Sv: Fasanæg
« Svar #5 Dato: 10 April , 2008, 14:51 »
ja startfoder til kyllinger er det bedste (m. coccedistat) nok ikke stavet helt rigtigt - men det er mod coccediose. Så kan man efter nogle dage tilsætte gul hirse - det er de helt vilde med. Men lad være med at give dem andet overhovedet lige i starten 1-2-3 uger. Herefter kan man begynde at give dem andre ting såsom melorme - det er en meget vigtig ting at give dem. De kræver meget protein som kyllinger. Hvis man giver dem græs/hønsegræs/ukrudt, som de har meget brug for i voksealderen - så gør jeg det, at jeg tager et bundt i hånden og klipper det i fine små bidder ud (og det må ikke være vådt el. fugtigt, så får de den dårlige mave).Hvis græs el. lignende er for langt, kan de nemt blive kvalt, da de ikke er i stand til at synke det ned. Man kan også give dem frugt - hakkede æbler - citrus - vindruer mm. Hvis man observerer at de ikke spiser nok, er der noget de helt sikkert æder - dåsemajs (godt drænet for vand).
Tina