Dansk Fjerkræ Forum

Hønsegården => Andre dyr => Emne startet af: Lui efter 06 Juni , 2020, 17:58

Titel: Ged stanger kid...
Indlæg af: Lui efter 06 Juni , 2020, 17:58
Håber der er kyndige gedefolk derude med et godt råd. Vi har haft geder i et år nu og for et par dage siden fik to af vores gimmere, der er søstre, kid. Hvilken glæde og vi har glædetos sådan til at nyde kiddene, de skulle lege sammen osv.
Vi havde fået et råd om, at mor og kid godt måtte lukkes lidt for sig det første døgn, så de fik ro sammen... derfor gik begge gimmere lige et døgn For sig , dog kun med et gennemsigtigt hegn imellem dem og de andre. Så fjernede vi hegnet og flokken blev forenet men... gimmerne sloges - det er så vel naturligt nok at rangordenerne skal opridses men den ene gimmer blev ved med at stange efter den andens kid. Til sidst fandt vi kiddet liggende alene væk fra flokken og da jeg forsøgte at forene det med sin mor kom den anden og stangede.
Så nu er de delt igen ! Det var bare slet ikke det vi ønskede eller har plads til... så jeg er i vildrede, hvad gør vi nu ? Vi har to folde som de skal gå i på skift, så græsset kan gro til igen... men nu er begge folde så med geder... det fungerer bare ikke på sigt  :( :( Har vi selv ødelagt flokkens harmoni ved at have det gennemsigtige hegn imellem i starten ?.....
Titel: Sv: Ged stanger kid...
Indlæg af: Lui efter 06 Juni , 2020, 18:46
Og jeg vil lige sige at problemet er selvfølgelig ikke at de to gimmere slås men at den ene konsekvent bliver ved med at stange efter det lille kid...som om den var en trussel.
Titel: Sv: Ged stanger kid...
Indlæg af: Hans-Kurt efter 06 Juni , 2020, 21:16
Underligt, er der ikke meget plads der hvor de går ?. Efter et par dage hver for sig, tror jeg bestemt det kommer til at gå. En gimmer der bliver mor er nok lidt forvirret de første dage. Vent og se.
Titel: Sv: Ged stanger kid...
Indlæg af: Lui efter 08 Juni , 2020, 12:33
Hej tak for svar
Jo der var fin plads og med ekstra stort gedehus, men hun virkede godt nok op på mærkerne og i alarm beredskab hende den stangende mor ...
Jeg håber du har ret... så du ville forsøge igen ?
Vh
Louise
Titel: Sv: Ged stanger kid...
Indlæg af: Tanja Pedersen efter 09 Juni , 2020, 11:05
Jeg ville nok holde dem adskilt lidt endnu.
Titel: Sv: Ged stanger kid...
Indlæg af: Lui efter 09 Juni , 2020, 19:51
Hvornår ville i cirka prøve igen ? Og har i oplevet noget lignende ? Kiddene er ved at være en uge gamle nu....
Titel: Sv: Ged stanger kid...
Indlæg af: Hans-Kurt efter 09 Juni , 2020, 22:46
Mærkeligt det ikke er løst endnu, men det må komme. Måske der lige et slagsmål til for at finde hakkeordenen - hvem ved, men det er nok klogt at lukke dem sammen under opsyn.